Bojan Tokić

Bojan Tokič - reprezentant
Bojan Tokić
Igralec
Datum rojstva: 13.1.1981
Svetovna lestvica: 66 (december 2020)
Klub: Apuania Carrara Tennistavolo, Italija
Bojan Tokić
BOJAN TOKIĆ

Prvo Tokićevo tekmovanje je bilo v Montpellierju v Franciji, kjer je osvojil pokal ETTU. Preko italijanskega Cagliarija in Ljubljane je v sezoni 2000/2001 prestopil v nemški SV Plüderhausen. Nato se je za tri leta vrnil v Slovenijo, potem pa leta 2003 znova odšel v Nemčijo, kjer je igral za TTC Frickenhausen. V letih 2005/2006 je s TTC Frickenhausen osvojil pokal ETTU, pokal DTTB in nemško ligo. Na evropskem prvenstvu 2007 se je v moški posamični konkurenci uvrstil v četrtfinale.

Bojan Tokić je sodeloval na poletnih olimpijskih igrah leta 2008 v Pekingu na Kitajskem, kjer je v tretjem krogu izgubil proti prvaku Ma Linu.

V Sttutgartu na evropskem prvenstvu je osvojil bronasto medaljo v dvojicah.

Oktobra 2011 je na evropskem prvenstvu na Poljskem osvojil bronasto medaljo v konkurenci posameznikov in dvojic. Na olimpijskih igrah leta 2012 je v tretjem krogu izgubil, tokrat s singapurskim Gao Ningom.

Na svojih tretjih olimpijskih igrah leta 2016 v Riu de Janeiru je v četrtem krogu izgubil proti Dimitriju Ovčarovu. Bojan je vodil z 1: 0, potem ko je odigral najdaljšo tekmo v namiznem tenisu v zgodovini olimpijskih iger in dosegel skupno 64 točk, kar pomeni, da je zmagal s 33 proti 31. Na koncu je izgubil z rezultatom 1:4.

Leta 2017 je osvojil bronasto medaljo tudi na ekipnem evropskem prvenstvu v Luksemburgu.

Skupaj z namiznoteniško reprezentanco (Darko Jorgić, Deni Kožul, Peter Hribar) se je prvič uvrstil na Olimpijske igre v ekipnem delu, to bodo njegove četrte olimpijske igre v karieri.

Rezultati

  Bron  
Stuttgart 2009dvojice
Bron  Gdańsk-Sopot 2011     posamično
Bron     Gdańsk-Sopot 2011dvojice
BronLuksemburg 2017ekipno

"Kapo dol," je kar sam sebi dejal Tokić in dodal: "Želel sem pokazati, kaj znam. Prišel sem predstavljat slovenski namizni tenis. Navsezadnje sem alfa in omega tega športa pri nas. Upam, da sem marsikaterega rekreativnega športnika ali otroka navdušil za ta šport."

Logo NTZSNa vrh