Znani vsi finalisti ekipnega kadetskega državnega prvenstva

Konec minulega tedna so potekali kvalifikacijski turnirji za nastop v finalu ekipnega državnega prvenstva, ki bo to soboto in v nedeljo potekalo v Lučah. V lanski sezoni sta naslova državnih prvakov osvojili ekipi ŠD SU pri kadetinjah ter Savinja I ZIT pri kadetih.

Za ekipno kadetsko državno prvenstvo se je prijavilo le devet ekip, tako da so se s kvalifikacijskega turnirja v Zalogu na finalni turnir uvrstile vse štiri ekipe. Prvo mesto je osvojila Vesna (Laura Rahotin Pavič 8:0, Klara Rahotin Pavič (7:1), Tara Šesek (0:4), Ema Kaluža (0:2), ki je dobila vse tri dvoboje, druge so bile Cirkovce (Pia Kundih 5:2, Sara Erhatič 6:3, Neli Koren 1:2, Alja Kranjc 0:4) z dvema zmagama, tretji Fužinar Inter Diskont (Neža Horvat 8:1, Tjaša Večko 4:4, Neža Plaznik 0:4, Vita Igerc 0:3) z eno zmago, brez zmage pa je na četrtem mestu ostal Arrigoni (Ana Božeglav 2:3, Sofija Žužek 3:5, Meta Ivančič 1:3, Dunja Žužek 0:4).

V Preserju se je za štiri mesta, ki so vodila na finalni turnir, borilo pet ekip. Prepričljivo je prvo mesto osvojil ŠD SU (Neža Gazvoda 6:0, Neja Gazvoda 6:0, Karin Slatinšek 6:2, Neja Košir 2:2), ki je dobil vse štiri dvoboje, drugi je bil Logatec (Aleksandra Livnjak 6:2, Lara Žnidaršič 6:2), Pia Stojaković 4:4, Hana Lukančič 0:2) s tremi zmagami, tretji B2 (Maruša Arnež 8:3. Kaja Drljača 3:6, Metka Marcen 2:7) z dvema zmagama in četrto Preserje (Viktorija Letnar 7:2, Tjaša Rus 4:6, Lara Šedivi 1:4), Nastja Debevec 0:4) z eno zmago. Brez finalnega turnirja je na petem mestu brez zmage ostala Gorica.

Za osem prostih mest na finalnem turnirju se je v kvalifikacijah potegovalo 23 ekip. V prvi kvalifikacijski skupini je v Zalogu prvo mesto osvojil Arrigoni (Ji Kejun 10:0, Anže Pišlar 3:0, Filip Margon 6:1, Luka Čačić Blažek 6:3), ki je dobil vseh pet dvobojev, v Lučah pa bo konec tedna igral še Mengeš I (Lovro Križnič 8:2, Jaka Rutar 6:2, Anže Kehlar 3:1, Žan Šarc 3:2). Tretje mesto je osvojil Logatec s tremi zmagami, Maribor je bil četrti z dvema zmagama, Cirkovce II pete z eno, brez nje pa je ostala domača Vesna I.

V Preserju so se prvega mesta v drugi kvalifikacijski skupini veselili kadeti Vrtojbe (Filip Miščević 9:0, Mitja Erzetič 6:0, Aleksandar Miščević 5:0, Roni Komel 5:0) s petimi zmagami, na finalnem turnirju pa bo igral tudi drugouvrščeni B2 (May Bočko 10:0, Urban Ekar 6:3, David Zrnić 4:4, Sven Drljača 0:3). S tremi zmagami je bila Vrhnika tretja, Preserje je bilo četrto z dvema zmagama, do ene je prišel Rakek na petem mestu, brez nje je ostala Vesna II.

V dvorani Kodeljevo v Ljubljani se je brez poraza v tretji kvalifikacijski skupini prvega mesta veselil Žalec I (Bine Žličar 8:0, Aljaž Brezovnik 7:0, Vid Semprimožnik 6:0, Urban Zavasnik 4:2), drugi pa je bil s štirimi zmagami Šentjošt (Svit Kadunc (10:1, Vid Matija Klančar 5:3, Maks Maček 5:3, Rok Košir 0:2). Brez finalnega turnirja so ostali Škofja Loka na tretjem mestu s tremi zmagami, Kajuh-Slovan z dvema, ki je bil četrti, peta je bila z eno zmago Gorica, šesti pa brez nje Šentjernej.

Na Ravnah na Koroškem so v četrti kvalifikacijski skupini prvo mesto osvojile Cirkovce I (Aleks Koren 11:0, Vitan Plajnšek 9:1, Jakob Plajnšek 3:2, Tai Širec 2:2), ki je dobil vseh pet dvobojev. S štirimi zmagami, ki jim je prineslo drugo mesto, bo v Lučah igral tudi Žalec II (David Marčeta 6:1, Nejc Šalamon 8:2, David Novak 3:2, Jaka Krajnc 4:3, Tiber Turnšek Kovač 2:3). Mengeš II je bil s tremi zmagami tretji, Mura Sobota z dvema zmagama četrta, domači Fužinar Inter Diskont je bil z eno zmago peti, brez nje je na šestem mestu ostal Tempo.

Delite prispevek
Natisni
Facebook
Twitter
LinkedIn
E-pošta
Logo NTZSNa vrh