Znani udeleženci finalnega turnirja ekipnega DP za mladinke in mladinci

V Ljubljani, na Ravnah na Koroškem in v Puconcih so v nedeljo potekale kvalifikacije za uvrstitev na finalni turnir ekipnega državnega prvenstva za mladinske in mladince. Finalni turnir bo na sporedu 18. februarja na Ravnah na Koroškem v organizaciji NTK Fužinar Inter Diskont.

Pri mladinkah sta bili le dve kvalifikacijski skupini za uvrstitev na finalni turnir ekipnega državnega prvenstva. Prva kvalifikacijska skupina je bila v Ljubljani v organizaciji NTK Kajuh-Slovan, brez poraza pa je prvo mesto osvojila Letrika, ki je v svojih vrstah imela najboljšo igralko turnirja, Saro Tokić, ki je v soboto še igrala na mednarodnem turnirju WTT Youth Contender v Linzu. Drugi je bil Kajuh-Slovan, za katerega je igrala še ena udeleženka turnirja v Linzu, Enya Moltara, ki se je v konkurenci do 17 let prebila do četrtfinala, na Kodeljevem pa je morala priznati premoč Tokićevi. Na finalni turnir sta se uvrstili še ekipi Arrigonija in Krke, brez napredovanja je ostal Mengeš II.

V Linzu je igrala tudi Polona Horvat, ki je z domačim Fužinar Inter Diskontom slavila na turnirju na Ravnah na Koroškem. Druga je bila Kema Murexin, tretji ŠD SU z Lano Slatinšek, še eno udeleženko mednarodnega turnirja v Linzu in četrti Mengeš I. Brez zmage so turnir končale Cirkovce.

Bolj številna je bila udeležba med mladinci, saj se je za osem prostih mest na štirih turnirjih potegovalo 21 ekip. Na Kodeljevem je v prvi skupini prvo mesto osvojil domači Kajuh-Slovan z maksimalnim številom točk, na zaključni turnir pa je napredoval tudi drugouvrščeni Arrigoni. Miha Podobnik, ki se je v soboto vrnil s turnirja v Linzu, je sicer dobil vseh svojih sedem dvobojev, vendar so Logatčani navkljub temu osvojili četrto mesto. V Zalogu sta se v organizaciji NTK Vesna napredovanja veselila Savinja I z Brinom Vovkom Petrovskim, ki je tudi igral v Linzu, in ŠD SU. Na turnirju na Ravnah na Koroškem je bil najboljši Mengeš I, ki je imel v svojih vrstah še enega igralca s turnirja v Linzu, Luko Jokića, dobre volje pa so bili tudi v taboru Savinje II, ki je bila druga. V četrti kvalifikacijski skupini, ki jo je organizirala Kema Murexin, so prvo mesto brez poraza osvojili domačini, Pucončani, drugi pa je bil Mengeš II.

Vrstni red kvalifikacijskih turnirjev za ekipno DP

Mladinke

  1. kvalifikacijska skupina (Ljubljana, Kodeljevo): 1. Letrika 8, Kajuh-Slovan 6, Arrigoni 4, Krka 2, Mengeš II 0.
  2. kvalifikacijska skupina (Ravne na Koroškem): Fužinar Inter Diskont 8, Kema Murexin 6, ŠD SU 4, Mengeš 2, Cirkovce 0.

Mladinci

  1. kvalifikacijska skupina (Ljubljana, Kodeljevo): Kajuh-Slovan 8, Arrigoni 6, Letrika 4, Logatec 2, Savinja IV 0.
  2. kvalifikacijska skupina (Ljubljana, Zalog): Savinja ZIT 10, ŠD SU 8, Vesna 6, Rakek 4, Gorica 2, Škofja Loka 0.
  3. kvalifikacijska skupina (Ravne na Koroškem): Mengeš I 8, Savinja II 6, Krka 4, Fužinar Inter Diskont 2, Maribor 0.
  4. kvalifikacijska skupina (Puconci): Kema Murexin 8, Mengeš II 6, Savinja III 4, Cirkovce 2, Sobota 0.

Opomba: ekipe v odebeljenem tisku so se uvrstile na finalni turnir.

Delite prispevek
Natisni
Facebook
Twitter
LinkedIn
E-pošta
Logo NTZSNa vrh