Zmaga in poraz Jorgića v finalu končnice nemške lige

Najboljši slovenski igralec na svetovni lestvici Darko Jorgić je po lanskoletnem slavju v nemški bundesligi letos s Saarbrücknom ostal brez naslova. Po treh letih je do njega spet prišla Borussia Düsseldorf, ki je v Dortmundu zmagala s 3:1. Jorgić je bil s 3:2 (9, 8, -4, -9, 4) boljši od Kristiana Karlssona, v četrtem dvoboju pa ga je s 3:1 (5, 8, -10, 10) premagal Anton Källberg.

Borussia Düsseldorf je v letošnji sezoni osvojila že nemški pokal, v finalu lige prvakov pa je premagala prav Saarbrücken, ki je svojo priložnost iskal v finalu nemške bundeslige. Tudi po zaslugi Jorgića, ki je v izenačenem dvoboju ugnal Karlssona, so se branilci naslova nadejali ponovitve lanskoletnega uspeha, toda načrte jim je v veliki meri prekrižal Källberg, ki je v drugem nizu proti Patricku Franziski nadoknadil zaostanek 1:10. Prvi niz je sicer pripadel Franziski, na koncu pa je s 3:1 slavil švedski igralec. Tudi Shang Kun je v tretjem dvoboju začel z zmago v uvodnem nizu, v nadaljevanju pa izkušeni Timo Boll ni dovolil presenečenja. Ob zmagi Jorgića nad Källbergom bi se Saarbrücken še lahko nadejal zmage v petem dvoboju, vendar je bil Šved v odlični dnevni formi in je bil z dvema zmagama najbolj zaslužen, da je Düsseldorf že enaintridesetič prišla do naslova nemškega državnega prvaka.

»Borussia je bila vso sezono v odlični formi, kar dokazuje, da so osvojili vse tri letošnje lovorike. V finalu končnice je celo nekoliko tvegala in Bolla postavila na številko tri, česar nismo pričakovali, ampak se ji je izšlo. Nam se žal ni. Ravno dobre volje nisem, vendar pa sem s svojo igro v glavnem zadovoljen. Iz obeh tekem bom skušal potegniti tisto najboljše in se čim bolje pripraviti na evropsko prvenstvo v Varšavi in nato na olimpijske igre. Ker je vmes minilo kar nekaj časa od mojih zadnjih tekem, nisem imel najboljše predstave, v kakšni trenutni formi sem. Prva dva niza proti Karlssonu sem odigral resnično dobro, ga v tretjem vrnil v igro, a sem v četrtem le prišel do končne zmage. Žal mi je zaradi poraza proti Källbergu, ki ima za sabo resnično dobro sezono. Imel sem svoje priložnosti, predvsem da bi izenačil izid v nizih na 2:2, vendar na koncu nisem imel sreče, vseeno pa je njegova zmaga zaslužena. Zdaj se vračam domov, v sredo nas čaka novinarska konferenca na Brdu pri Kranju, nato pa zaključne priprave pred evropskim prvenstvom, ki bodo v Opatiji,« je po porazu z Borussio Düsseldorf povedal Jorgić.

 

Delite prispevek
Natisni
Facebook
Twitter
LinkedIn
E-pošta
Logo NTZSNa vrh