Zlati kolajni v mešanih dvojicah za Kitajsko in Japonsko

V Novi Gorici smo nocoj na svetovnem prvenstvu za mladince in kadete dobili nove svetovne prvake v mešanih dvojicah. V mladinski konkurenci sta zlato kolajno osvojila Kitajca Lin Shidong in Kuai Man, v kadetski pa Japonca Tamito Watanabe in Yuna Ojio. Kolajne so podeljevali Ryu Min Seungmin, članica izvršnega odbora ITTF, Heike Ahlert, komisarka ITTF za mlade in Tomaž Kralj, predsednik NTZS. V soboto bodo na sporedu zaključni boji v dvojicah in četrtfinalni obračuni med posamezniki.

V prvem polfinalu sta Lin Shidong in Kuai Man s 3:0 premagala Oj Junsunga in Lee Daeun, ki sta v prvem krogu bila boljša od Mihe Podobnika in Sare Tokić, medtem ko sta Singapurčan Izaac Quec in Nemka Annett Kaufmann s 3:0 ugnala Nemca Andreja Bertelsmeierja in Mio Griesel s 3:2. Tudi v finalu je singapursko-nemška naveza dobro začela dvoboj proti Kitajcema, dobila uvodni niz, v nadaljevanju pa sta bila boljša Lin in Kuai ter zmagala s 3:1 (-10, 4, 4, 8).

V kadetski konkurenci sta se v mešanih dvojicah, naslova svetovnih prvakov veselila Japonca Tamito Watanabe in Yuna Ojio, ki sta s 3:2 (-3, 8, -8, 11, 9) premagala Kitajca Sun Yanga in Yan Yutong. Bronasto kolajno so osvojili Kuo Guan-Hong in Tajvana ter Indijca Jennifer Warghese in Abdinandh Pradhivadi.

Danes smo dobili tudi finaliste v dvojicah. Pri mladincih so se v finale uvrstili Izaac Quek iz Singapurja in Japonec Sora Matsushima ter Kitajca Lin Shindong in Wen Ruibio. Kitajca sta v polfinalu s 3:2 premagala Poljaka Milosza Redzimskija in Japonca Keishija Hagiharo, v prvem krogu pa Miho Podobnika in Brina Vovka Petrovskega. V drugem polfinalu sta bila Quek in Matshushima boljša od Junsung Oha in Minseoka Gila iz Južne Koreje.

Pri mladinkah se bodo v soboto za zlato kolajno pomerile  Nemka Annett Kaufmann in Valižanka Anna Hursey ter Kitajki Kuai Man in Xu Yi. Do brona so prišle Poljakinji Anna Brzyska in Zuzzana Wielgos, ki sta bili v prvem krogu s 3:1 boljši do Sare Tokić in Enye Moltara ter Gahyeo Park in Daeun Lee iz Južne Koreje.

Nekoliko presenetljivo so brez odlična v kadetskih konkurenci med dvojicami ostali Kitajci, saj bosta v finalu igrala Japonca Ryuusei Kawakami in Tamnito Watanabe, ki sta premagala Hyoh Kwona in Seungsoo Leeja iz Južne Koreje ter Tajvanca Kuo Guan-Hong in Hsu Hsien-Chia, ki sta bila boljša od avstralske dvojice Won Baea in Aditya Sareena.

Tudi pri kadetinjah v finalu ne bo kitajske dvojice, prav tako tudi ne pri kolajnah. Japonki Mao Takamori in Yuna Ojio sta bili v polfinalu boljši od Nemk Koharu Itagaki in Josephine Neumann, Indijki Jennifer Varghese in Divyanshi Bhowmick pa od Francozinj Leano Hochart in Nine Guo Zheng.

V soboto bodo na sporedu tudi četrtfinalni boji v posamični konkurenci.

povezava do vseh rezultatov na SP v Novi Gorici:

https://worldtabletennis.com/eventInfo?selectedTab=Draws&eventId=2711

povezava do fotografij na SP v Novi Gorici

https://www.flickr.com/photos/ittfworld/

Delite prispevek
Natisni
Facebook
Twitter
LinkedIn
E-pošta
Logo NTZSNa vrh