Žigon in Moltara ter Bač in Rahotin Pavičeva najboljši v Murski Soboti

V športni dvorani pri OŠ 3 v Murski Soboti sta v organizaciji NTK Mura Sobota potekala prva letošnja odprta turnirja za člane in članice do 21 let ter mlajše kadete in kadetinje. Na turnirju do 21 let sta se prvega mesta veselila Žiga Kristijan Žigon (Fužinar Inter Diskont) in Enya Moltara (Kajuh-Slovan) ter Tai Bač (Fužinar Inter Diskont) in Klara Rahotin Pavič (Vesna) med mlajšimi kadeti in kadetinjami.

Pred štirinajstimi dnevi je NTK Mura Sobota organizirala prvi letošnji odprti turnir za člane in članice, danes je številna ekipa, ki sta ji pomagala tudi Mitja Horvat in Bojan Ropoša, sicer člana njihove prve ekipe, ki igra v prvi slovenski ligi, organizirala še turnirja do 21 let in za mlajše kadete in kadetinje. Vse pohvale si zaslužijo tudi sodniki.

Na turnirju do 21 let sta najboljše volje Mursko Soboto zapustila Žiga Kristijan Žigon in Enya Moltara. Žigon je v konkurenci 27 v finalu s 4:3 (-9, -6, 5, 9, 6, -7, 8) premagal Matica Čoparja (Savinja). V polfinalu je bil s 4:2 boljši od Jureta Smodiča (Kema Murxin), Čopar pa v klubskem obračunu od Dejana Jovanovića s 4:1.

Med le 12 prijavljenimi igralkami se je na ženskem turnirju do 21 let prvega mesta veselila Moltara, ki je bila v finalu s 4:1 (-8, 4, 9, 5, 3) boljša od Polone Horvat (Fužinar Inter Diskont), v polfinalu pa je brez izgubljenega niza premagala Blažko Harkai (Kema Murexin). Horvatova je v polfinalu s 4:2 premagala klubsko soigralko, Nušo Kadiš.

Najbolj množičen je bil turnir za mlajše kadete, saj je bilo 58 prijavljenih igralcev. Odlično dnevno formo je pokazal Tai Bač, ki je v finalu s 3:1 (-7, 6, 7, 8) premagal Tima Urbasa (Rakek). V polfinalu je Urbas s 3:1 premagal Tijana Malića (Logatec), Bač pa Maksa Mačka (Šentjošt) s 3:0 in do finala ni izgubil niti niza. V malem finalu je Aleksander Ivić Vinšnikar (Kajuh-Slovan) s 3:0 (4, 2, 2) premagal Lana Možeta (ŠD SU).

Med mlajšimi kadetinjami se je med 20 igralkami prvega mesta veselila Klara Rahotin Pavič, ki je Karin Slatinšek (ŠD SU) premagala s 3:0 (9, 10, 3). V polfinalu je bila Rahotin Pavičeva boljša od Kaje Drljače (NTK B2), Slatinškova pa od Pie Kundih (Cirkovce), obe pa sta zmagali s 3:1. V malem finalu je prvo mesto osvojila Ana Božeglav (Arrigoni), ki je v izenačeni tekmi s 3:2 (8, -9, 9, -7, 8) premagala Lušo Obranovič Kovšco (Rakek).

 

Delite prispevek
Natisni
Facebook
Twitter
LinkedIn
E-pošta
Logo NTZSNa vrh