Zelko pred Pelcarjem, presenetila Enya Moltara

V organizaciji NTK Xiom Muta je danes potekal prvi letošnji TOP 8 turnir za člane in članice. Prvi mesti sta v moški konkurenci pripadli Damjanu Zelko in Tomažu Pelcarju (oba Kema-Murexin), tretji pa je bil domačin Tilen Cvetko. Vsi trije so zmagali po petkrat in dvakrat izgubili. V ženski konkurenci je s sedmimi zmagami in prvim mestom presenetila Enya Moltara (Kajuh-Slovan), druga je bila prva nosilka, Sara Tokić (Letrika), tretja pa Katarina Stražar (Mengeš).

Puconski dvojec, Zelko in Pelcar, se je med sabo pomeril že v prvem krogu, s 3:2 pa je dvoboj dobil šest let mlajši Zelko, ki je s 3:2 premagal tudi mladega Brina Vovka Petrovskega (Savinja) v drugem krogu. Prvi, ki ga je zaustavil, je bil šele v šestem krogu Erik Paulin (Arrigoni), v zadnjem krogu pa je bil boljši od njega tudi Matevž Črepnjak (Maribor), vendar je bilo to dovolj za končno prvo mesto. Drugi je bil Pelcar, ki je TOP 8 prav tako končal z dvema porazoma, ob Zelku je bil boljši od njega še Vovk Petrovski, tretji pa domačin Cvetko, ki je izgubil le proti obema igralcema Keme-Murexina, vendar je igral poškodovan.

Tudi četrtouvrščeni Vovk Petrovski je TOP 8 končal s petimi zmagami in dvema porazoma, vendar je imel v krogu štirih igralcev z istim številom točk najslabše medsebojno izhodišče. S štirimi zmagami in tremi porazi je bil peti Matevž Črepnjak, z dvema zmagama je bil šesti Darko Jamšek (Inter Diskont), sedmi je bil Erik Paulin, ki je tudi prišel do dveh zmag, brez nje pa je ostal Andraž Novak (Kajuh Slovan).

Moltara boljša od vseh reprezentantk

Če so v moški konkurenci manjkali vsi trije najboljši slovenski igralci, prav tako ni bilo recimo Uroša Slatinška in Mitje Horvata, najboljših dveh igralcev v 1. SNTL, je v ženski konkurenci od članskih reprezentantk manjkala le Ana Tofant. Vendar se na koncu prvega mesta ni veselila nobena od njih, pač pa mladinska reprezentantka Enya Moltara, ki je dobila vseh sedem svojih dvobojev. Kar štiri od njih s 3:2, kar samo potrjuje, da je bila mlada igralka Kajuh-Slovana tudi psihično zelo dobro pripravljena.

Zelo zanimiv in izenačen je bil tudi boj za drugo mesto, ki ga je s petimi zmagami in dvema porazoma dobila Sara Tokić, tretja je bila Katarina Stražar, četrta pa Lara Opeka (Kajuh Slovan), ki sta prav tako petkrat zmagali in dvakrat izgubili. S tremi zmagami je turnir končala Lea Paulin (Arrigoni), šesta je bila Nina Zupančič (Logatec) z dvema zmagama, Nuša Kadiš (Inter Diskont) je zmagala enkrat, brez nje pa je ostala njena klubska soigralka Polona Horvat.

V drugi skupini najboljša Miha Podobnik in Tjaša Novak

Zadovoljna sta Muto zapuščala tudi Miha Podobnik (Logatec) in Tjaša Novak (Kajuh-Slovan), ki sta bila najboljša v drugi skupini TOP 8. Logatčan je do prvega mesta prišel s šestimi zmagami in porazom, drugi je bil Filip Kolle (Vesna), tretji pa Aljaž Šmaljcelj (Krka), ki sta zmagala po petkrat. Žiga Urbanc (Rakek), ki je zmagal štirikrat, je bil četrti, Nino Šegula (Kema-Murexin) na petem mestu je zmagal trikrat, šesti je bil Dejan Jovanović (Savinja), ki je prav tako zmagal trikrat. Do dveh zmag je prišel Matic Čopar (Savinja), kar je bilo dovolj za sedmo mesto, brez zmage je turnir končal Boštjan Kraser (Xiom Muta).

Tudi v ženski konkurenci je Novak potrebovala šest zmag za prvo mesto, kolikor jih je na drugem mestu imela tudi Blažka Harkai (Kema-Murexin). S petimi zmagami je bila tretja Ema Crnkovič (Kema-Murexin), Kaja Okorn (Logatec) je bila s tremi zmagami četrta, peto mesto sta si delili Anina Selak (Vesna) in Nuša Bolte (Kajuh-Slovan), ki sta zmagali po dvakrat, sedmouvrščena Lea Kadiš (Inter Diskont) je zmagala enkrat, brez zmage pa je ostala Nika Pandev (Inter Diskont).

Bojan Ropoša brez poraza v tretji skupini

V tretji skupini so nastopili le moški, brez poraza pa se je prvega mesta veselil Bojan Ropoša (Sobota), ki je brez poraza tudi v 2. SNTL, v kateri so Sobočani na dobri poti, da se po nekaj letih vrnejo v prvoligaško konkurenco. S petimi zmagami je bil drugi Domen Hohnjec (Savinja), na stopničkah pa je bil s štirimi zmagami tudi Denis Pinar (Krka). Štiri zmage je na četrtem mestu imel tudi Aljaž Goltnik (Mengeš), s tremi pa Jure Smodiš (Kema-Murexin) peti, medtem ko je Jure Krč (B2) na šestem mestu tudi trikrat zmagal. Z eno zmago je bil Darijan Vizjak (Rakek) sedmi, brez zmage pa je bil na osmem mestu Luka Stražišar (Rakek).

Izidi 1. TOP 8 za člane

Izidi TOP 8 za članice

 

Delite prispevek
Natisni
Facebook
Twitter
LinkedIn
E-pošta
Logo NTZSNa vrh