Zdaj imajo v klubski vitrini vse pokale za najboljše

Na Ravnah na Koroškem so lahko nadvse zadovoljni z letošnjo sezono, ki jim je v vseh kategorijah prinesla sedem naslovov državnih prvakov, pet drugih mest in tri tretja mesta. Najbolj so se v klubu razveselili članskega naslova njihove moške ekipe, saj je bil to še edini manjkajoči pokal za najboljšega v klubskih vitrinah. Do naslova so prišli po dveh zmagah nad ekipo ŠD SU iz Novega mesta, ki jih je v rednem delu prvenstva edina premagala.

Ko so pred šestimi leti namiznoteniške igralke Fužinar Inter Diskonta še sedmič osvojile naslov državnih prvakinj, si je moška ekipa priborila pravico nastopa med najboljšimi slovenskimi klubi. Ženska ekipa nato do lanske sezone ni več igrala v prvi ligi, zato pa je dvakrat igrala v finalu končnice. Obakrat je ostala praznih rok, prvič pred štirimi leti, ko je bila za Ravenčane usodna Krka in lani, ko so v eni tekmi slavili Mariborčani. V letošnji so branilce naslova premagali že v polfinalu, tri tekme za svoj prvi naslov pa so potrebovali tudi v finalnih obračunih z Novomeščani.

»Nedolgo tega sem gledal statistiko za nazaj in prišel do spoznanja, da smo ob Olimpiji edini klub v Sloveniji, ki se lahko pohvali z naslovom članskih državnih prvakov v ženski in moški konkurenci. Mislim pa, da smo edini, ki mu je to uspelo tudi v mlajših selekcijah, se pravi v kadetski in mladinski,« je na uspehe svojega kluba resnično lahko ponosen Darko Jamšek, trener Fužinar Inter Diskonta, ki je pred sedmimi leti moško ekipo prevzel v 3. SNTL.

Pestra pot do vrha

Ko so se v dveh letih prebili do 1. SNTL za moške, so bili njihovi cilji nekoliko drugače postavljeni. Računali so, da si bo predlani mesto v prvi ligi priborila tudi njihova druga ekipa, v kateri so bili mladi Luka Breznik, Žiga Kristijan Žigon in Aljaž Godec ter izkušeni Andrej Godec. »Cilj je bil, da bi v prvi ligi igrali z obema ekipama, a se nam to ni izšlo. Vseeno smo se v klubu odločili, da je prav, da ob Mitji Horvatu priložnost dobijo mlajši igralci, kar se je izkazalo za dobro, saj smo se uvrstili v finale končnice. Pred letošnjo sezono smo si potihoma sicer želeli naslova državnih prvakov, kajti Žigon in Godec sta bila že lani najboljša slovenska mladinca, hodila sta tudi na mednarodne turnirje, zato smo od njiju upravičeno pričakovali, da bosta razbremenila Horvata. V rednem delu prvenstva je to uspelo predvsem Žigonu, v končnici je bil v boljši formi Godec, kar je bilo ob še vedno odličnem Horvatu dovolj za naslov,« je pot do končnega uspeha svojih varovancev opisal Jamšek.

Vaja dela mojstra

Že lanska sezona je bila zaradi pandemije koronavirusa nekaj posebnega, zato je bila prava umetnost, da so igralci ohranili motivacijo za treninge, saj dolgo ni bilo nobenih tekem. »Ves čas sem igralcem govoril, da naj le trenirajo in da se jim bo to prej ali slej obrestovalo. Na koncu je bilo to res, kajti ob članskem ekipnem naslovu sta Godec in Žigon, skupaj z Leonom Veronikom, slavila tudi na ekipnem mladinskem državnem prvenstvu, Godec pa je ponovil lanskoletni uspeh Žigona in je bil najboljši še na posamičnem državnem mladinskem prvenstvu, v dvojicah z Žigonom in v mešanih dvojicah z Nušo Kadiš. Ponosni smo tudi na vse druge kolajne, ki smo jih osvojili v mladinski in mlajših kategorijah, tako da se zadaj ustvarja še ena dobra generacija. Vsekakor velja omeniti tudi dobre pogoje, ki jih imamo na voljo na Ravnah, kjer imamo razumevanje s stran občine in upravitelja dvorane, saj imamo ves čas postavljenih osem do deset miz, tako da lahko treniramo tudi dvakrat dnevno,« je s pogoji zadovoljen Jamšek, ki odlično sodeluje z drugim trenerjem v klubu, Juretom Dretnikom. »Jure je mlajši od mene, ima polno idej in je pripravljen trdo delati. No, jaz pa tudi, tako da dopolnjujeva drug drugega. Nemalo zaslug, da je v klubu vse, kot mora biti, imata predsednik Stojan Šater in sekretar Božo Šetina ter seveda drugi člani vodstva kluba.«

Godec odhaja, ambicioznih načrtov kljub temu ne manjka

V prihodnji sezoni bodo Ravenčani nekoliko oslabljeni, kajti Aljaž Godec odhaja v Karlsruhe, kjer bo treniral v tamkajšnjem trening centru KITT pod vodstvom nekdanjega slovenskega državnega prvaka in reprezentanta Jana Žibrata.

»Aljaževa želja je, da se poskusi v tujini. Z Juretom Dretnikom sva njegovo odločitev sprejela, čeprav bi osebno še kakšno leto počakal, da bi tu končal srednjo šolo. Toda po drugi strani smo veseli, da bo lahko igral v tujini. Verjetno bomo zaradi njegovega odhoda nekaj slabši, mislim pa, da bomo še vedno konkurenčni. Računamo, da nam bo lahko bolj pomagal Luka Breznik, ki je letos končal prvi letnik študija farmacije in mu je šola na prvem mestu, kar spoštujemo, verjetno pa bom na kakšni od tekem tudi sam spet prijel za loparček,« je Jamšek odkril načrte za prihodnjo sezono, v kateri si v klubu želijo, da bi se med štiri najboljše ekipe uvrstila tudi njihova ženska ekipa.

»Dekletom je le malo manjkalo in bi se že letos lahko uvrstile v končnico, verjamem, da jim bo to uspelo v prihodnji sezoni. Malce starejša je le Lea Kadiš, ki je prava vodja ekipe, druge so mlajše. Nuša Kadiš je bila letos drugo leto mladinka, Polona Horvat Nika Pandev prvo, tako da imajo še veliko možnosti za napredovanje.«

Delite prispevek
Natisni
Facebook
Twitter
LinkedIn
E-pošta
Logo NTZSNa vrh