Zbrani prispevki namenjeni PDG Kamnik

V dneh, ko poteka obnova od poplav poškodovane kamniške občine kot tudi večjega dela naše države, so člani Namiznoteniškega kluba Kamnik organizirali in izvedli odprto prvenstvo v namiznem tenisu za posameznike in dvojice. Tekmovanje je v nedeljo potekalo v Osnovni šoli Marija Vere.

Vse zbrane prostovoljne prispevke igralcev in gledalcev so namenili PGD Kamnik v zahvalo za velikansko pomoč in požrtvovalno delo, ki so ga člani kamniški gasilci izvedli in ga še izvajajo pri odpravi posledic vodne ujme.

Na izredno kakovostnem in močnem tekmovanju so bili igralci iz različnih koncev Slovenije. Očitno je, da se država postopoma vrača v stare normalne tirnice, da življenje, športni duh in aktivnosti po začetnem šoku ponovno začenjajo utripati. Igralci so prepoznali dobrodelnost tekmovanja in so se ga množično udeležili.

Na prvenstvu je aktivno sodeloval trener NTK Kamnik Boris Hribar. Na vprašanje o vtisih o tekmovanju je odgovoril, da je izredno zadovoljen z videnim: »Kakovost je bila vrhunska, prišli so tudi nekateri državni veteranski prvaki. Žal so zaradi različnih obveznosti izostali najboljši kamniški igralci, bi pa pohvalil najmlajša igralca, Matijo Slapničarja in Erazma Janžekoviča, ki sta pokazala talent in veselje do namiznega tenisa, kot tudi najstarejšega, Iva Zeliča, ki je še vedno v dobri formi.«

Za izvedbo dobrodelnega prvenstva Kamnika se prireditelji posebej zahvaljujejo novemu vodstvu OŠ Marije Vere, na čelu z ravnateljem Damjanom Snojem. V kratkem času vodenja šole je ravnatelj pokazal veliko podporo razvoju športa in je tokrat z veseljem odobril uporabo telovadnice.  Prav tako se zahvaljujejo se tudi vodstvu Pekarne Bistrica, ki je po svojih močeh prispevalo za okrepčilo za nastopajoče namiznoteniške igralce.

»Na enem od zadnjih treningov v močno deževnem julijskem večeru so se na sosednji šolski strehi mudili kamniški gasilci, ki so s polivinilom pokrivali in popravljali od viharja poškodovano kritino in tako preprečili dodatno škodo. Že takrat se nam je rodila misel, da se takim požrtvovalnim ljudem nekako oddolžimo in zahvalimo. Po požrtvovalnem in nesebičnem angažiranju gasilcev po vodni ujmi, ki je prizadela tudi našo občino, smo se v klubu odločili za izvedbo nedeljskega dobrodelnega tekmovanja v namiznem tenisu,« so ob koncu turnirja dejali prizadevni kamniški člani tamkajšnjega namiznoteniškega kluba.

Naslednje tekmovanje bo že to nedeljo ekipno odprto prvenstvo Kamnika, z začetkom ob 11. uri, v OŠ Marija Vere. Tokrat bodo vse zbrane prostovoljne prispevke igralcev in gledalcev namenili PGD Duplica.

Tudi takrat ste v čim večjem številu prijazno vabljeni igralci in gledalci.

Vrstni red

Posamezno:

  1. Andrej Potrbin, Trbovlje
  2. Bojan Maselj, Domžale
  3. Ciril Kozjek, Šenčur
  4. Marjan Šavs, Jesenice
  5. v tolažilni skupini: Robert Hočevar, Vodice

Dvojice:

  1. Bojan Maselj, Andrej Potrbin (Domžale, Trbovlje)
  2. Marjan Mencigar, Željko Đurić (Dolsko, Kamnik)
  3. Tomaž Zelič, Tadej Zelič (Kamnik, Kamnik)
  4. Vida Mlinar, Darko Makovec (Žiri, Žiri)

Zapisal: Željko Đurić

 

Delite prispevek
Natisni
Facebook
Twitter
LinkedIn
E-pošta
Logo NTZSNa vrh