Zapravljena priložnost Denija Kožula, v četrtek se začenja glavni turnir

V Laškem so končane kvalifikacije tudi za drugi namiznoteniški turnir WTT Contender Novo mesto 2021 presented by I Feel Slovenia. Žal se v glavni žreb ni uspelo prebiti nikomur iz slovenskega tabora. Na zadnji stopnici predtekmovanja je izpadel še Deni Kožul, ki ga je z 1:3 (4, -10, -10, -7) izločil Japonec Yuta Tanaka. Neposredno so bili v glavni žreb že uvrščeni Darko Jorgić, Bojan Tokić, Ana Tofant in Katarina Stražar. Vsi tudi že imajo nasprotnike za prvi krog, ki se bo začel s tekmami ob 10. uri.

Čeprav je bil šesti nosilec kvalifikacij Deni Kožul, ni uspel čez gosto sito predtekmovanja z mnogimi znanimi igralci namiznega tenisa. Med drugim je izpadel tudi Kitajec Liu Dingshuo, ki je na prvem turnirju pred tednom dni igral celo v polfinalu. Med ženskami je denimo v kvalifikacijah obstala tudi prva nosilka kvalifikacij Egipčanka Yousra Helmy. Seveda je to precej slaba tolažba za 24-letnega Logatčana, ki si močno želi vnovičnega preboja med 100 najboljših igralcev na svetu. Domača turnirja sta bila več kot dobra priložnost za kaj takega. Sploh ker je prejšnji teden že premagal še višje postavljenega Japonca Takuya Jina.

Na drugem turnirju v Laškem je v kvalifikacijah je za uvod izločil slovenskega mladinskega državnega prvaka Aljaža Godca, sinoči pa še francoskega Alexisa Lebruna. Tudi dvoboj zadnjega kroga kvalifikacij je Kožul začel zelo spodbudno. Uvodni niz je dobil gladko z 11:4 in večina je že pomislila, da bo šlo tokrat lažje do zmage kot v torek, ko je do zmage prišel šele v petem nizu. Tudi v drugem mu je dobro kazalo, saj je vodil z 10:8, v tretjem pa celo z 10:7, toda nato so se pojavile težave, ki jih Logatčan ni znal razrešiti do konca dvoboja.

»Nimam razlage za nič. Zagotovo sem boljši igralec, ampak kaj, ko tega nisem znal predstaviti za mizo. Drugi in tretji niz sem pripeljal do desete točke, enajste odločilne pa nisem znal doseči. Res ne vem, zakaj? V tem trenutku niti nisem v takem razpoloženju, da bi sploh iskal vzrok, kaj se je zgodilo? Res sem jezen in predvsem razočaran, da te priložnosti nisem izkoristil. Žreb mi je bil tokrat naklonjen, največkrat je povsem drugače,« je skoraj v solzah pripovedoval Kožul, ki ga za uteho čakata le še nastopa med dvojicami, kjer bo igral z Darkom Jorgičem in Katarino Stražar.

Jorgić je že treniral v Laškem

Darko Jorgić je v Laškem prvič vadil že v ponedeljek, danes zvečer pa bo prvič tudi za mizami v dvorani Tri Lilije, kjer z Bojanom Tokićem. Izkušeni Tokić bo v prvem krogu igral s Senegalcem Ibrahimom Diawom, ki je na svetovni lestvici pet mesta pred njim, se pravi šestdeseti. V primeru zmage pa bi se v drugem krogu spet srečal s prvim nosilcem, Kitajcem Gauyuanom Linom. Kot šesti postavljeni nosilec bo imel lažje delo Jorgić, vendar bo Francoz Can Akkuzo, 82. na svetovni lestvici, vse prej kot lahek nasprotnik.

»Vseeno mi je kdo bo nasprotnik. Želel sem si le, da to ne bi bil Nemec Bastian Steager, ki me je pred leti v uvodnem krogu zaustavil na Otočcu. Ob vsem z njim še nikdar nisem zmagal. Zdaj pa je obstal v kvalifikacijah. Veseli me, da bom po dobrih dveh letih končno znova igral v domačem okolju. Škoda, ker ne smejo v dvorane gledalci, saj se igra blizu mojega Hrastnika in bi zagotovo prišlo veliko gledalcev. Ampak pravila so taka, kot so, zanimivo pa je, da v nemškem prvenstvu so gledalci lahko na tribunah. In tudi v ligi prvakov. Mednarodna zveza ima žal tak protokol. Želim si, da bom v Laškem odigral čim več dvobojev,« je povedal 23. igralec sveta Darko Jorgić, kar je doslej najvišja slovenska uvrstitev na svetovni lestvici.

Težko delo za Tofantovo in Stražarjevo

Edini slovenski predstavnici v ženski posamezni konkurenci bosta Ana Tofant in Katarina Stražar, igralki NTK Mengeš. Tofantova se bo v v prvem krogu glavnega žreba pomerila z Rusinjo Jano Noskovo, 59. igralko svetovne lestvice ITTF, Stražarjeva pa s Španko Mario Xiao, 75. igralki sveta. Maria Xiao je ob koncu aprila na olimpijskih kvalifikacijah v Guimaresu v prvem krogu repasaža s 4:3 premagala igralko Mengša.

V glavnem žrebu bosta v dvojicah Deni Kožul in Darko Jorgić v prvem krogu igrala proti mladima Francozoma, bratoma Alexisu in Felixu Lebrunu, veliko težje delo pa čaka Tilna Cvetka in Petra Hribarja, ki bosta igrala proti nemški dvojici Kilian Ort in Tobias Hippler. Edini ženski predstavnici v ženskih dvojicah bosta v glavnem žrebu Katarina Stražar in Lea Paulin, ki bosta igrala proti Švedinjama, Jennifer Jonsson in Filippi Bergand. V mešanih dvojicah pa bosta Ana Tofant in Peter Hribar igrala proti Čehoma Hani Matelovi in Lubomiru Jancariku, Deni Kožul in Katarina Stražar pa proti portugalski dvojici Jieni Shao in Tiago Apolonia.

Delite prispevek
Natisni
Facebook
Twitter
LinkedIn
E-pošta
Logo NTZSNa vrh