Zamujena priložnost Lee Paulin

V zaključnih bojih mladinskega evropskega prvenstva na žalost ne bo nobenega slovenskega predstavnika. Najbližje odločilnim tekmam za kolajne je bila Lea Paulin, ki je po zmagi nad Turkinjo Ozge Yilmaz s 4:2 (9, -9, 10, 8, -3, 14), v osmini finala izgubila proti Radmili Tominjak. Srbska namiznoteniška igralka je zmagala s 4:3 (-12, 5, -8, 10, 10, -1, 8).

Izolčanka, ki v ekipnem delu tekmovanja ni bila v najboljši formi, je v posamični konkurenci igrala veliko bolje in se po dveh četrtkovih zmagah uvrstila v tretji krog. V njem se je pomerila z Yilmazovo, ki je v članski konkurenci na svetovni lestvici na 141. mestu, vendar Paulinove, ki je na 960. mestu, to ni zaustavilo. S pametno in potrpežljivo igro je strla odpor tekmice, še zlasti razburljiv pa je bil šesti niz, v katerem je slovenska reprezentantka slavila s 16:14.

Izredno izenačen in razburljiv je bil tudi njen dvoboj za uvrstitev v četrtfinale, ki ga je proti Tominjakovi, ki je na svetovni lestvici na 1288. mestu, začela z zmago v uvodnem nizu. Paulinova je vodila tudi še z 2:1 v nizih, po dveh izgubljenih nizih na razliko pa je v šestem nasprotnici prepustila le točko. Toda v odločilnem sedmem nizu je bila zbranost na strani srbske igralke, ki bo v četrtfinalu igrala proti Rusinji Elizabet Abramjanovi.

V posamični konkurenci je med mladinkami na glavnem turnirju igrala še Tjaša Novak, ki je izpadla v drugem krogu, v drugem krogu pa je izpadel tudi Žiga Žigon. Že v prvem sta praznih rok ostala Aljaž Godec in Mitja Omerzel, medtem ko se Nuša Kadiš, Polona Horvat in Mihael Kocjančič niso uvrstili na glavni turnir.

V igri dvojic sta do najboljšega rezultata prišli Kadiševa in Horvatova, ki sta se uvrstili v tretji krog. Drugi krog je bil usoden za Paulinovo in Novakovo, Žigona in Godca ter Omerzela in Kocjančiča. Prav tako je v drugem krogu izpadla mešana dvojica Godec in Novak, v prvem pa Žigon in Paulinova, Omerzel in Kadiševa ter Kocjančič in Horvatova.

V ekipnem delu tekmovanja so slovenske mladinke evropsko prvenstvo končale z delitvijo 25. mesta, medtem ko so mladinci delili 27. mesto.

V soboto bodo v Varaždinu podelili komplete kolajn v posamični konkurenci in med dvojicami, od 27. julija do 2. avgusta pa bo na sporedu še evropsko prvenstvo za kadetinje in kadete.

Delite prispevek
Natisni
Facebook
Twitter
LinkedIn
E-pošta
Logo NTZSNa vrh