Zaloška Vesna do prvega naslova državnih prvakinj

V prvi finalni tekmi končnice 1. SNTL za ženske je Vesna v gosteh premagala Kajuh Slovan s 5:2, toda Kodeljevčanke so po zmagi v Zalogu s 5:3 izsilile tretjo finalno tekmo. Do nje je prišlo po 13 dneh premora, zaradi reprezentančnih obveznosti igralk Kajuh Slovana, v njej pa so varovanke Bojana Paviča prišle do svoje druge zmage v finalu končnice, tokrat s 5:3 in s tem do svojega prvega naslova državnih prvakinj. Po dvakrat sta zmagali Ivana Zera in Tamara Pavčnik, enkrat pa Špela Trelec, za Kajuh Slovan je bila dvakrat uspešna Lara Opeka in enkrat Enya Moltara.

Zaloška Vesna je do zdaj dvakrat igrala v finalu končnice, obakrat je ostala praznih rok. Na drugi strani je bil Kajuh Slovan v devetdesetih letih prejšnjega stoletja pogost gost finalnih obračunov, dvakrat je tudi prišel do naslova, svoj zadnji finale pa je igral v lanski sezoni, ko je v eni tekmi moral priznati premoč ekipi Arrigoni. V letošnji sezoni so Kodeljevčanke Izolčanke premagale že v polfinalu končnice, medtem ko so Založanke, ki so bile brez poraza prve že po rednem delu državnega prvenstva, v polfinalu izločile Kemo iz Puconcev.

Pred trinajstimi dnevi je bila junakinja v vrstah Kajuh Slovana Tjaša Novak, ki je prišla do treh zmag, dve je takrat dodala še Lara Opeka, v domači ekipi je dvakrat zmagala Ivana Zera in enkrat Špela Trelec. Tokrat se gostjam že v prvem dvoboju izračun ni izšel, kajti Zera je brez izgubljenega niza premagala Novakovo, zelo prepričljiva proti Enyi Moltari, ki je konec prejšnjega tedna na balkanskih igrah v Albeni v Bolgariji s slovensko kadetsko reprezentanco osvojila prvo mesto, pa je bila tudi Tamara Pavčnik. Pavčnikova je v nadaljevanju s 3:1 premagala tudi Novakovo, za Kodeljevčanke pa je bila uspešni Opeka v dvoboju s Špelo Trelec.

Razburljiva odločilna tekma

Za Vesno je svojo drugo zmago v odločilni tekmi za naslov državnih prvakinj zabeležila še vedno aktualna slovenska državna prvakinja, Zera, ki je proti Opeki, udeleženki nedavnega članskega evropskega prvenstva, izgubljala že z 0:2. Toda Zera se ni predala, naslednje tri nize je rešila v svojo korist, s tem pa je svojo ekipo popeljala do vodstva s 4:1.

Vendar je bila pot do končne zmage za Vesno še dolga, kajti Moltara je bila s 3:2 boljša od Trelčeve, Opeka pa je s 3:1, zadnja dva niza sta se končala z izidom 11:9, premagala Pavčnikovo. Ko je Novakova proti Trelčevi uvodni niz dobila z 12:10, se je zdelo, da bo o letošnjih državnih prvakinjah odločal dvoboj med najstarejšo udeleženko finala končnice in najmlajšo, Zero in Moltaro. Toda v nadaljevanju je Trelčeva dobila drugi in tretji niz in na korak do naslova pripeljala svojo ekipo. V zaloškem taboru pa so na končno slavje morali vseeno še malo počakati, kajti Novakova je bila v četrtem nizu boljša, v petem pa je 21-letna Trelčeva zmagala z 11:8 za prvi naslov Vesne.

Odzivi iz obeh taborov

»V tem dolgem premoru od druge do tretje tekme so se naše težave samo še stopnjevale in za nas bi bilo boljše, če bi se to odigralo že prej. Predvsem bi bilo manj težav, saj so nekatere igralke morale prestaviti operacijo, vendar so dekleta z veliko volje prišle do naslova. Za nas je to prvi članski naslov, že lani pa je bila Ivana Zera posamična državna prvakinja in mislim, da si je zaslužila tudi nastop na nedavnem članskem evropskem prvenstvu, kar je dokazala tudi s preobratom proti Lari Opeki. Pred tekmo smo se že bali, da Tamara Pavčnik sploh ne bo mogla igrati, ker je spet imela težave s hrbtom, toda po masaži in protibolečinski tableti je stisnila zobe in samo še enkrat več potrdila, da je iz pravega testa. Škoda za njen poraz proti Opeki, zato pa je Špela Trelec dodala tisto potrebno zmago. Vse pohvale pa tudi igralkam Kajuh Slovana, ki so tudi prikazale zelo dobro igro in lahko rečem, da je bil letošnji finale odigran na visoki ravni,« je prvi naslov zaloške Vesne komentiral njen trener Bojan Pavič.

»Odločala je dnevna forma. Žal je Lara zapravila vodstvo 2:0 proti Zeri. Mislim, da je bila ta tekma odločilna in bi se v primeru zmage Lare lahko drugače končalo. Žal tokrat Tjaša ni bila prava, zato pa je Enya spet prispevala točko, kar pa ni bilo dovolj za končno zmago. Kljub porazu smo s sezono lahko zadovoljni, saj smo bili uspešni v vseh starostnih kategorijah. Če se ne motim, smo dobili 20 medalj na državnih prvenstvih, nas pa še v prihodnje čaka veliko dela da bodo rezultati bolj konstantni,« je po osvojenem drugem mestu dejala Špela Polončič, trenerka Kajuh Slovana.

Pred tednom dni so do svojega prvega naslova državnih prvakinj po zmagi v odločilni tretji tekmi prišli namiznoteniški igralci Fužinar Inter Diskonta, ki so bili boljši od ekipe ŠD SU Tretji je bil Maribor, v prvi ženski ligi pa Arrigoni –  ekipi, ki sta se lani veselili naslova državnih prvakov.

Vesna – Kajuh Slovan  5:3

Delite prispevek
Natisni
Facebook
Twitter
LinkedIn
E-pošta
Logo NTZSNa vrh