Zahvala Zagrebčanov ljubljanskim rekreativcem in veteranom

V ponedeljek sta se Janez Zore, vodja Ljubljanske rekreativne namiznoteniške lige ter vodja veteranov in rekreativcev pri NTZS in Miro Šemrov, dolgoletni igralec/udeleženec srečanj mest med Ljubljano in Zagrebom, odzvala povabilu predsednika Sokaza iz Zagreba, Đure Paherja, na slavnostno podelitev priznanj ob 70. letnici njihovega delovanja.

Ob tej priložnosti so Zagrebčani izdali tudi obsežno monografija o njihovem delovanju, ki vsebuje tudi ljubljanski prispevek. Slovesnosti so se poleg nagrajencev udeležili vidni predstavniki športne in politične javnosti, med drugim Zlatko Pospiš in namestnik župana mesta Zagreb. Za dolgoletno sodelovanje rekreativnega in veteranskega namiznega tenisa med Ljubljano in Zagrebom sta Janez Zore in Miro Šemrov iz rok predsednika Đure Paherja prejela zahvalo.

»Prvo srečanje mest med Ljubljano in Zagrebom v namiznem tenisu 28. novembra 1981 v Ljubljani. V začetku srečanj se je igralo spomladi v Ljubljani, v jesenskem delu pa v Zagrebu. V letu 1991 in 1992 se ni igralo, kakor tudi v času Covida-19. Zdaj srečanje poteka enkrat v Ljubljani, naslednje leto pa v Zagrebu. Tako smo že z mislimi na srečanje, ki bo v maju 2023 v Ljubljani. Zadnje srečanje pa je bilo 28. maja v Zagrebu. Igra se v kategoriji: trije moški igralci do 50 let, trije igralci od 50 do 70 let in trije igralci nad 70 let ter 3 igralke. Po vzoru Zagrebčanov si tudi slovenski rekreativci in veterani želimo več pozornosti in pomoči naše namiznoteniške zveze,« sta ob vrnitvi domov povedala Janez Zore in Miro Šemrov.

Delite prispevek
Natisni
Facebook
Twitter
LinkedIn
E-pošta
Logo NTZSNa vrh