Za uvod v prvenstvo kandidati za naslov do polnega izkupička

V prvem krogu 1. SNTL za moške so bile odigrane tri tekme, tekma med Savinjo I in Kemo Puconci I bo na sporedu, 15. oktobra, do zmage doma pa je prišel le aktualni državni prvak, Inter Diskont, ki je s 5:0 premagal Xiom Muto. Brez izgubljenega niza je do dveh točk prišel tudi ŠD SU, več dela pa je imel pri novincu v ligi, Vesni, Maribor, ki je zmagal s 5:2. Do pomembne zmage je v gosteh prišel tudi Kajuh-Slovan, ki je bil s 5:3 boljši od Krke. V 1. SNTL sta bili odigrani le dve tekmi, Kajuh-Slovan je v derbiju uvodnega kroga v gosteh premagal Arrigoni s 5:2, s 5:2 pa je bila doma proti Krki boljša tudi Letrika.

Založani, čeprav novinci na prvoligaški sceni, so dodobra namučili Mariborčane, ki so do zmage prišli predvsem po zaslugi Gregorja Komaca, ki je dobil vse tri svoje dvoboje. Z dvema se je izkazal tudi Matevž Črepnjak, ki pa je v prvem po hudem boju izgubil proti Bojanu Paviču. Izkušeni Pavič, ki je tudi trener zaloške ekipe, je v petem nizu Mariborčana premagala z 11:9, pošteno pa je namučil tudi Komaca, ki mu je odvzel niz. Po enkrat sta za domačo ekipo slavila tudi mlada Taj Lavrič in Filip Kolle.

Manj težav so v uvodu v prvenstvo imeli Ravenčani in novomeški ŠD SU. Tudi brez Aljaža Goltnika, ki kariero nadaljuje v Nemčiji, so bili premočni za Xiom Muto. Po dvakrat sta slavila Luka Breznik in Mitja Horvat, ki je Matica Slodeja strl šele v petem nizu, eno zmago pa je dodal še mladinski reprezentant Žiga Kristijan Žigon. Brata Jure in Uroš Slatinšek z dvema zmagama ter Jožko Omerzel z eno so z zmago v Mengšu samo potrdili, da upravičeno sodijo v najožji krog favoritov za naslov državnega prvaka.

Oslabljena Krka brez Lorencia Lupulescuja, ki je zapustil Krko in poškodovanega Tilna Novaka, v svoji dvorani ni uspela premagati Kajuh-Slovan. Za goste sta se s po dvema zmagama izkazala Andraž Novak in 17-letni Mihael Kocjančič, eno pa je dodal še dve leti starejši Anže Zrimšek Žiger. V domači ekipi je Neven Krković dobil vse tri dvoboje.

Izidi 1. kroga v 1. SNTL za moške

Kodeljevčanke prepričljive v Izoli

Varovanke Špele Polončič, ki so po odpovedi aktualnih državnih prvakinj, Vesne, za večino prve favoritinje letošnjega državnega prvenstva, so na krilih Lare Opeke, ki je zmagala trikrat in Enyje Moltare, ki je dodala dve zmagi, brez večjih težav premagale domači Arrigoni. Za Izolčanke je bila obakrat uspešna Jana Ludvik.

Do dveh posamičnih zmag je v svojem prvem prvoligaškem nastopu v samostojni Sloveniji prišla tudi ženska ekipe Krke. Po eno zmago sta vpisali Kim Kastelic in Ana Blatnik, v domači ekipi pa Sara Tokić v treh dvobojih ni oddala niti niza, dvakrat pa je bila uspešna še Eva Cerkvenič.

To sta bili tudi edini tekmi prvega kroga v prvi ženski ligi, saj bosta Logatec in Kema Puconci svojo tekmo odigrala 31. oktobra, Inter Diskont in Cirkovce pa sta bila v prvem krogu prosta.

Izidi 1. kroga v 1. SNTL za ženske

S prvenstvom začeli tudi v 2. SNTL moški

Po prvem krogu v 2. SNTL moški so z dvema zmagama v vodstvu Rakek, Arrigoni in Tempo, brez poraza je tudi še Ilirija, vendar je odigrala le eno tekmo. S 5:2 je v gosteh premagala Melamin. Trenutno vodilni Rakek je v obeh domačih tekmah zmagal s 5:1, dopoldne Soboto, popoldne pa še Kemo Puconce I. Več dela je imel s Pucončani lanskoletni prvoligaš Arrigoni, ki je slavil s 5:3, s 5:2 pa so Izolčani premagali še Soboto. Najbolj napet dvoboj prvega kroga je bil v Mengšu, kjer je Tempo s 5:4 premagal mlado domačo ekipo, pošteno pa so se morali Velenjčan potruditi tudi v Lučah, da so s 5:3 strli odpor Savinje II. Savinjčani so pred tem s 5:3 premagali Ptuj, ki je z 1:5 praznih rok ostal tudi v Mengšu.

Izidi 1. kroga v 2. SNTL za moške

V 3. SNTL Savinja in NTK B2 z dvema ekipama

Največ razlogov za zadovoljstvo po prvem krogu 3. SNTL ima Savinja III, ki je po zmagi s 5:0 proti Gorici, s 5:1 zmagala še proti Letriki. Do dveh zmag je prišel tudi NTK B2 I, ki je v Novem mestu s 5:1 premagal Krko II, nato pa v Metliki domačo ekipo še s 5:2. Z dvema zmagama se lahko pohvali še Logatec, ki je v prvi tekmi s 5:3 ugnal ŠD SU II, v drugi pa Vrhniko s 5:2. Po enkrat so v uvodnem krogu zmagali Metlika, ki je bila s 5:2 boljša od NTK B2, Letrika, ki je s 5:2 premagala Savinjo IV, Krka II z zmago nad NTK B2 II in Gorica, ki je Savinjo IV premagala s 5:3.

Izidi 1. kroga v 3. SNTL za moške

 

 

Delite prispevek
Natisni
Facebook
Twitter
LinkedIn
E-pošta
Logo NTZSNa vrh