Za konec Tokićeva do drugega kroga v Varaždinu, na Otočcu pa Jokić in Godec

S finalnimi obračuni sta se v ponedeljek končala turnirja WTT Youth Contender v Varaždinu in na Otočcu. V Varaždinu, kjer so nastopale dekleta, je od slovenskih predstavnic najvišje prišla Sara Tokić (U19), ki je izpadla v drugem krogu, na Otočcu sta se od nadaljnjega tekmovanja v drugem krogu poslovila Luka Jokić (U15) in Aljaž Godec (U19).

Najboljša slovenska mladinka, Sara Tokić, je v Varaždinu v svoji skupini, v kateri so bile štiri igralke, osvojila drugo mesto in se prebila na glavni turnir. V prvem krogu je po hudem boju ugnala Slovakinjo Dominiko Wiltschkovo s 3:2 (-8, -9, 8, 7, 10), v naslednjem krogu pa je bila zanjo previsoka ovira Nemka Mia Griesel, ki je zmagala s 3:0 (7, 3, 7). Brez glavnega turnirja sta ostali Enya Moltara in Polona Horvat. Prvo mesto je osvojila Pu-Syuan Cheng iz Tajvana.

Na glavni turnir se je v kategoriji U15 uvrstila Lana Slatinšek, vendar je morala svoj dvoboj prvega kroga predati, medtem ko je Vita Kocjančič obstala v predtekmovalni skupini. Na turnirju je zmagala Indijka Sayanika Maji.

Bolj številčno je bilo slovensko zastopstvo na turnirju na Otočcu. V kategoriji U19 se je najbolj izkazal Aljaž Godec, ki je v prvem krogu premagal Španca Marca Mira s 3:2 (10, -9, 8, -13, 3), v drugem krogu pa je bil boljši od njega Nemec Mike Hollo s 3:0 (8, 9, 9). Na glavnem turnirju sta igrala tudi Mihael Kocjančič, ki je v prvem krogu izgubil proti Romunu Horia Stefanu Ursutu z 1:3 (-7, -7, 7, -7) in Miha Podobnik, ki ga je s 3:0 (6, 6, 11) premagal Hannes Hoermann. Brez nastopa na glavnem turnirju so ostali Brin Vovk Petrovski, Jure Smodiš, Matic Čopar in Nino Šegula. Prvo mesto je osvojil Yu-An Chang iz Tajvana.

Tudi v kategoriji U-15 je bil najboljši na turnirju igralec iz Tajvana, in sicer Tse-An Tsai, od slovenskih predstavnikov pa sta se na glavni turnir prebila Bor Brodnjak in Luka Jokić. Blizu napredovanja v drugi krog je bil Brodnjak, ki je proti Estoncu Ilmarju Vuhki izgubil z 2:3 (-5, 8, -5, 6, -10), medtem ko je Jokić v prvem krogu s 3:0 (8, 12, 4)) premagal Avstrijca Thaea Nowaka. V drugem krogu je Jokića nato premagal Nemec Manuel Prohaska s 3:2 (2, -6, -10, 8, 4). Brez glavnega turnirja so ostali Janez Jedlovčnik, Aleksander Miščević, Brin Kunstelj, Urban Janc, Amadej Rešetič, Aleks Koren.

Na Otočcu se je tokratnega turnirja za mlade od 11 do 19 let, ki je obenem tudi dobra turistična promocija Slovenije, udeležilo 147 fantov in 117 deklet iz kar 37 držav sveta. Skupno je nastopilo tudi 30 mladih slovenskih upov, stopničke pa je uspelo doseči Žanu Vidmarju, ki je v kategoriji do 11 let zasedel odlično drugo mesto.

Prepričani smo, da nam je z izkušeno ekipo Namiznoteniške zveze Slovenije, ki je izvedla že več kot 15 mednarodnih tekmovanj v Sloveniji, tudi tokrat uspelo zadovoljiti stroge kriterije ITTF.

Vsi ljubitelji namiznega tenisa pa se lahko skupaj z nami veselite že naslednjega mednarodnega turnirja, ki bo potekal v Novi Gorici med 31. oktobrom in 6. novembrom 2022. Se vidimo na WTT Contender Nova Gorica 2022 presented by I Feel Slovenia.

 

 

Delite prispevek
Natisni
Facebook
Twitter
LinkedIn
E-pošta
Logo NTZSNa vrh