Z Rogle v Opatijo, nato v Tokio

Slovenska namiznoteniška moška reprezentanca, ki bo od 23. do 8. avgusta nastopila na olimpijskih igrah v Tokiu, danes končuje s kondicijskimi pripravami na Rogli, v sredo pa se seli na zaključni del priprav v Opatijo. Razveseljivo je, da sta Deni Kožul, ki je zbolel na evropskem prvenstvu v Varšavi, in Bojan Tokić, ki je imel težave z zapestjem, lahko normalno trenirata.

Čeprav Darko Jorgić, Bojan Tokić, Deni Kožul in Peter Hribar na nedavnem evropskem prvenstvu v Varšavi, kjer je naslov evropskega prvaka osvojil neuničljivi Nemec Timo Boll, v ženski konkurenci pa njegova rojakinja Petrissa Solja, niso izpolnili vseh svojih ciljev, to ni zmanjšalo njihove delovne vneme pred odhodom na olimpijske igre. Dejstvo je, da so imeli tudi obilico smole in tudi zato so bili na Rogli, kjer so se zbrali 1. julija, še toliko bolj zagnani.

»Vse štiri lahko samo pohvalim za prizadevnost. Zaradi bolezni je Deni izgubil tri kilograme, zato je bil na začetku priprav še nekoliko slaboten, a je zdaj že tisti stari, pravi Deni. Tudi z Bojanovim zapestjem je vse v redu in upam, da bo tako tudi ostalo v prihodnje. Kondicijski trener Peter Krivec je bil fantom ves čas na voljo, dvakrat pa smo se zapeljali tudi na trening v Laško, ker so tam prav takšne mize in žogice, kot bodo v Tokiu,« je povedala Andreja Ojsteršek Urh, selektorica slovenske moške reprezentance, ki je v nedeljo zvečer s svojimi izbranci pred televizijskim sprejemnikom glasno navijala za slovenske košarkarje. »Košarkarji so nam polepšali večer. Iskrene čestitke tudi z naše strani.«

Po današnjem prostem dnevu izbrance Ojsteršek Urhove v sredo v Opatiji čaka najpomembnejši del priprav pred začetkom olimpijskih iger. »Vzdušje v ekipi je ves čas pozitivno in to je tisto, kar je najbolj pomembno. Upam le, da bodo ostali zdravi,« je želja slovenske selektorice.

Delite prispevek
Natisni
Facebook
Twitter
LinkedIn
E-pošta
Logo NTZSNa vrh