Z obilico lepih želja in v spremstvu olimpijskih junakinj odpotovali v Tokio

Le še nekaj dni nas loči do uradnega odprtja olimpijskih iger v Tokiu, na katerih bo prvič nastopila tudi slovenska moška namiznoteniška reprezentanca. Za Bojana Tokića, ki bo s kajakašico Evo Terčelj na slavnostni otvoritvi nosilec slovenske zastave, bodo to že četrte olimpijske igre, za Darka Jorgića, Denija Kožula in Petra Hribarja pa prve. Verjamemo, da tudi ne zadnje. Pred današnjim odhodom v Tokio jim na brniškem letališču čim boljše rezultate zaželel tudi Marjan Hribar, predsednik Namiznoteniške zveze Slovenije.

Optimizma na pot

Pred odhodom na Japonsko so izbranci slovenske selektorice Andreje Ojsteršek Urh trenirali v Opatiji. Njihova forma je zdaj še boljša, kot je bila na članskem evropskem prvenstvu v Varšavi, kjer so imeli tudi veliko smole z boleznijo (Deni Kožul) in poškodbo (Bojan Tokić). Zdaj teh težav ni več, razpoloženje v ekipi je odlično, ob četverici igralcev in selektorici Ojsteršek Urhovi pa so v odpravi še Miroslav Tokić in fizioterapevt Peter Krivec.

Predsednikova poslanica

»Vesel sem, da kot olimpijska namiznoteniška ekipa, poleg odličnih rezultatov in posledične zgodovinske uvrstitve na olimpijske igre, predstavljate olimpijske vrednote prijateljstva, odličnosti in spoštovanja. Za vami so leta trdega dela, neskončnih treningov in vrsta odpovedovanj. Vse zato, da bi nekoč zastopali domovino na olimpijskih igrah. Zaradi vztrajnosti, neutrudnosti in borbenosti vam je to uspelo in sedaj pišete zgodovino kot prva slovenska namiznoteniška olimpijska ekipa. Zaradi tega danes ne gre samo za šport, ampak veliko, veliko več. Prav vi kot vrhunska ekipa povzemate slogan letošnjih olimpijskih iger ”United by Emotion” (čutimo skupaj). Z vami čutim in navijam jaz, celotna namiznoteniška skupnost in celotna Slovenija. Vsem nam ste v ponos in ob vaših dosežkih se bomo veselili z vami. Bojan, ti pa visoko dvigni našo slovensko zastavo,« je slovenski namiznoteniški odpravi čim boljše rezultate zaželel Marjan Hribar, predsednik NTZS.

Dobrih želja ne manjka

Na Brniku so jim dobre igre zaželeli tudi mag. Janez Sodražnik, prvi podpredsednik OKS-ZŠZ, Petra Majdič, ambasadorka Jeklene volje, in Urška Žolnir Jugovar, ambasadorka Slovenske bakle in zlata olimpijka, ki so s sabo prinesli tudi Slovensko baklo – simbol trdnosti, modrosti, povezovanja in upanja.

Namiznoteniška tekmovanja se bodo na olimpijskih igrah v Tokiu začela v soboto, 24. julija, ko bodo na sporedu posamični dvoboji in mešane dvojice, za ekipne kolajne pa se bo najboljših 16 reprezentanc na svetu borilo od nedelje, 1. avgusta dalje.

 

Delite prispevek
Natisni
Facebook
Twitter
LinkedIn
E-pošta
Logo NTZSNa vrh