Yun Ju Lin premočan za Jorgića

Po treh odličnih predstavah, predvsem to velja za tekmo proti Japoncu Tomokazuju Harimotu, je Darko Jorgić v četrtfinalu olimpijskih iger v Tokiu naletel na previsoko oviro. Tajvanec Yun Ju Kin je najboljšega slovenskega igralca na svetovni lestvici premagal s 4:0 (4, 7, 4, 6). V nedeljo čaka Jorgića, Bojana Tokića, Denija Kožula in Petra Hribarja zgodovinska tekma proti Južni Koreji v prvem krogu ekipnega dela olimpijskih iger.

Šesti igralec sveta, sicer pa četrti nosilec olimpijskega turnirja, je bil tokrat nerešljiva uganka za še ne 23-letnega Jorgića, ki bo rojstni dan praznoval v petek. Že v prvem nizu se je nakazovalo, da tokrat ne bo njegov dan, saj je bil izid izenačen le pri izidu 2:2. Z delnim izidom 5:1 je Lin pobegnil za pet točk (8:3), kar je bilo dovolj za njegovo gladko zmago. Drugi in tretji niz sta bila praktično odločena že na samem začetku, ko je Tajvanec povedel s 6:0 oziroma 8:0, nekaj upanja za preobrat pa je ponudil četrti niz, v katerem je Hrastničan vodil s 4:2 in 5:4. Žal je bilo to tudi vse, kaji Lin je s šestimi zaporednimi točkami prišel do petih zaključnih žogic za končno zmago, izkoristil je drugo.

Športno priznal poraz

»Lin je zelo agresiven tip igralca, kar mi ne ustreza. Za nameček je levičar, s katerimi imam vedno težave in to se je videlo tudi na prvi tekmi s Špancem. Morda sem tudi psihično in fizično izmučen izmučen po treh maratonih, ki sem jih imel. Seveda sem stiskal, da dam svoj maksimum. Ni šlo, a presrečen sem, da sem sploh prišel do sem,« je po tekmi za STA povedal Jorgić, ki je imel veliko težav na svoj začeti udarec: »Lin vselej vrača servise zelo agresivno. Poskušal sem več stvari, morda sem v nekaj trenutkih res serviral preveč po sredini, pa je prišel do svojega ‘backhanda’, banane. Ampak, nekako res nisem našel rešitve, na vse je odgovoril. Zasluženo je zmagal,« je športno priznal poraz trenutno 28. igralec svetovne lestvice, ki je na svojih prvih olimpijskih igrah z uvrstitvijo v četrtfinale samo potrdil svojo kakovost. To je tudi najboljša uvrstitev za slovenski namizni tenis na najbolj pomembnem tekmovanju na svetu.

Za trenutek v mislih v Pariz, potem pa nazaj v Tokio

»Če bi mi kdo prej rekel, da bom v četrtfinalu, bi to takoj podpisal. Zdaj bom tri leta treniral do Pariza, da morda pridem do kolajne. Pa tudi tukaj še nismo opravili vsega. Z ekipo se bomo v boju s Korejci najprej skušali zavihteti v četrtfinale,« se je Jorgić že osredotočil na nedeljsko tekmo z Južno Korejo v prvem krogu ekipnega dela tekmovanja.

Jorgić je bil kot 18. nosilec olimpijskega turnirja v prvem krogu prost, v drugem krogu je na kolena spravil Španca Alvara Roblesa s 4:3, za vstop med 16 najboljših pa je s 4:2 premagal še Britanca Liama Pitchforda, 15. igralca na svetu. Za veliko presenečenje je nato poskrbel v osmini finala, kjer je s 4:3 presenetil Harimota. Odlično je nastopil tudi Bojan Tokić, ki se je na svojih četrtih olimpijskih igrah od nadaljnjega tekmovanja poslovil v tretjem krogu, ko ga je s 4:1 premagal šesti igralec sveta, Brazilec Hugo Calderono. Pred tem je v prvem krogu izločil Kanadčana Jeremyja Hazina, v drugem krogu pa še Hrvata Tomislava Pucarja. Oba s 4:0.

Delite prispevek
Natisni
Facebook
Twitter
LinkedIn
E-pošta
Logo NTZSNa vrh