WTT Star Contender Ljubljana 2024 je vse bližje

Slovenske olimpijce, Darka Jorgića, Denija Kožula in Petra Hribarja bomo v naslednjih dneh lahko videli tudi na turnirju v Ljubljani, ki se bo s predtekmovanjem začel v torek, 11. junija. Zaključni dan bo v nedeljo, 16. junija. To bo tudi zadnji turnir pred olimpijskimi igrami v Parizu. Tudi letos bo nagradni sklad 250 tisoč evrov.

Med ljubitelji namiznega tenisa in namiznega tenisa nasploh je še vedno v dobrem spominu lanski začetek julija, ko so po daljšem obdobju v legendarni dvorani Hala Tivoli spremljali najboljše igralce namiznega tenisa na svetu. Pri nas so se ustavili tudi najboljši Kitajci, tedaj s prvim igralcem sveta Fan Zhendongom, ki zdaj ni več v tej vlogi. Že takoj po finalnih tekmah je bilo jasno, da se bo turnir svetovne serije WTT Star Contender tudi v tem letu vrnil k nam. Obenem bo to zadnji turnir na tako visoki ravni pred olimpijskimi igrami, ki jih bo tretjič gostil Pariz.

»WTT nam je že lani zaupal tudi letošnji turnir, ki bo eden najmočnejših na stari celini v celotnem letu. K nam bo prišlo več kot 200 igralk in igralcev. Med njimi bo vrsto udeležencev največjega športnega dogodka v tem letu. Žal tokrat ne bo kitajske reprezentance, ki se za zaprtimi vrati pripravlja na olimpijski turnir. Vsi drugi pa pridejo z najboljšimi. Že podatek, da bo recimo Darko Jorgić deseti nosilec, pove veliko o turnirju, ki nas čaka. V Ljubljani pa se bodo predstavili tudi ostali slovenski igralci, ki s tem dobijo priložnost, da se merijo z najboljšimi na svetu in le želim si lahko, da jo bodo tudi izkoristili najbolje možno. Turnir je tudi letos v lanskem rangu, Nagradni sklad je 250.000 evrov. Skupaj s podjetjem Sportsmen in neutrudno ekipo prostovoljcev smo že lep čas v pripravah za ta športni dogodek. Tudi vstopnice so že na voljo prek Eventima. Na voljo so raznovrstne vstopnice, ki jih bodo gledalci lahko izbrali ustrezno s potrebami vsakega posameznika,« je pred turnirjem povedal predsednik NTZS Tomaž Kralj.

Dodamo lahko, da bodo ob omenjeni trojici Jorgić, Kožul in Hribar, na glavnem turnirju nastopile tudi Ana Tofant, Sara Tokić, Lea Paulin in Lara Opeka. Še peterica pa bo nastopila v kvalifikacijah. V moški konkurenci bodo to Brin Vovk Petrovski, Aljaž Godec in Miha Podobnik, v ženski pa Tjaša Novak in Katarina Stražar.

V Ljubljano prihaja tudi zdaj že 43-letni Nemec Timo Boll, prvi nosilec bo francoski čudežni deček Felix Lebrun, trenutno peti igralec sveta, drugi Brazilec Hugo Calderano (8.) in tretji Japonec Tomokazu Harimoto (9.).

Povezava do promo videa: https://www.youtube.com/watch?v=a7zg6dRgKgg Uradna stran prvenstva: https://worldtabletennis.com/eventInfo?eventId=2870

Namiznoteniška zveza Slovenije

Delite prispevek
Natisni
Facebook
Twitter
LinkedIn
E-pošta
Logo NTZSNa vrh