WTT Contender tokrat v Novi Gorici ob 70-obletnici tamkajšnjega kluba

Uvodni dnevi novembra bodo tudi tokrat na domači sceni namiznoteniško obarvani. Dan po tem, ko bomo v Xinxiangu na Kitrajskem dobili zmagovalca finalnega turnirja WTT serije, kjer je nastopal tudi Darko Jorgić, se bo začel tudi odmeven turnir iz serije izzivalcev, Contender pri nas v Novi Gorici.

Največje severnoprimorsko mesto bo nadomestilo Laško, ki je imelo pred letom dni to čast, da so se prvič po daljšem premoru na staro celino podali tudi igralci iz Azije, vključno s Kitajci. Prav oni so prevladovali za mizami v dvorani Tri lilije v Laškem, kjer se v teh dneh na evropsko prvenstvo pripravljajo slovenske rokometašice. Letos jo bo nadomestila dvorana OŠ Milojke Štrukelj v Novi Gorici.

Od ponedeljka do prve novembrske nedelje se bo za igralnimi mizami zvrstilo več kot 250 igralcev iz 50. držav. »Res me veseli, da se bo karavana namiznoteniških igralcev še enkrat letos zbrala pri nas, kar je vsekakor lep pokazatelj na naše odlično sodelovanje z WTTjem, ki je prevzel vodenje mednarodnih turnirjev s strani Mednarodne namiznoteniške zveze. Lanska izvedba v Laškem je bila tudi zanje nekaj posebnega, saj je bil ravno namizni tenis med športi, ki so bili v času Covida najdlje brez odmevnih tekmovanj. Tokrat sodelujemo z Novogoričani, ki prav letos praznujejo 70 let delovanja kluba. Iz teh krajev pa je tudi vrsto let naš najboljši igralec namiznega tenisa Bojan Tokić. Naša ekipa, sicer majhna, ampak požrtvovalna in ve kaj ji je storiti, bo naredila vse, da bodo vsi udeleženci z lepimi spomini zapustili Novo Gorico in Slovenijo,« je še pred začetkom turnirja WTT Contender povedal direktor turnirja Tomaž Kralj.

Priprava dvorane za turnir bo stekla takoj po zadnjih šolskih obveznostih v dvorani, v ponedeljek pa se bo vse skupaj začelo tudi s tekmovalnega vidika. Slovenija ima pravico do dveh igralcev v glavnem žrebu. Darko Jorgić, ki je 9. igralec sveta, bo tako ali tako prvi nosilec turnirja. Na seznam se je priključil tudi Nemec Dimitrij Ovtcharov. Slovenske barve pa bo na glavnem turnirju, ki se začne v četrtek, 3. novembra zastopal še Deni Kožul (155. na svetovni lestvici). Med ženskami bosta glavni turnir znova okusili najboljši Slovenki na svetovni lestvici – Ana Tofant (182.) in Katarina Stražar (245.). Vsi drugi slovenski igralci bodo začeli že v ponedeljek s predtekmovanjem.

Močno si je na tem turnirju želel zaigrati tudi Bojan Tokić, ki pa je dobil rdečo luč belgijske zveze, kjer je zdaj v vlogi selektorja. »Žal je tako naneslo, da v svojem kraju ne bom mogel stopiti za mize, ampak bom samo v belgijski opravi kot vodja moštva. Moji zdajšnji delodajalci enostavno razmišljajo, da jim je Slovenija nasprotnik v boju za uvrstitve na velika tekmovanja. Jaz sicer menim drugače, ampak to ne spremeni prav nič. Posledično sem izgubil tudi vsa te mesta na svetovni lestvici, saj turnirja WTT nisem odigral vse od lanskega Laškega. Žal bom manjkal tudi na reprezentančni tekmi po tem turnirju z Romunijo, saj imam tedaj svoje obveznosti v klubu v Franciji. Res pa si želim, da še kdaj oblečem ta reprezentančni dres,« je z veliko grenkobe v glasu sporočil Bojan Tokić. Bo pa v slovenski vrsti nastopila njegova nadarjena nečakinja Sara Tokić.

Napisal: NTK Krka Novo mesto

 

Delite prispevek
Natisni
Facebook
Twitter
LinkedIn
E-pošta
Logo NTZSNa vrh