Wales bo največja ovira

Ali se bodo slovenski moški namiznoteniški reprezentanci na ekipnem evropskem prvenstvu v romunskem Cluju, ki bo od 28. septembra do 3. oktobra, pridružile tudi izbranke Vesne Ojsteršek, bo znano v prihodnjih dneh v kvalifikacijah v Beogradu. Slovenska ženska namiznoteniška reprezentanca v postavi Ana Tofant, Katarina Stražar, Lara Opeka in Lea Paulin bo igrala v kvalifikacijski skupini B, njene nasprotnice pa bodo reprezentance Ferskih otokov (petek, 10.00), Estonije (petek, 17.30) in Walesa (sobota, 10.00).

Evropska namiznoteniška zveza je pred časom razveljavila žreb kvalifikacij za uvrstitev na ekipno evropsko prvenstvo, v Beogradu, kjer bodo do nedelje potekale kvalifikacije, pa je v sredo opravila nov žreb. Tudi tokrat jim je namenil neugodno reprezentanco Walesa, ki ima v svojih vrstah Charlotte Carey, trenutno 151. igralko sveta, ki je nedavno tega premagala Katarino Stražar. Ferski otoki slovenskim igralkam ne bi smele povzročati večjih težav. Bolj izenačen bi lahko bil dvoboj z Estonkami, ki pa v svojih vrstah tudi nimajo igralke, ki bi sodila vsaj v srednji evropski kakovostni razred.

»Dekleta so dobro razpoložena, turnir pa bo sam po sebi zaradi novosti v igralnem sistemu na EP psihično zelo težak. Želim si, da bi dekleta tako fizično kot psihično zdržala, predvsem pa, da bi ga odigrala čim bolj mirno in zbrano. Na papirju bo zagotovo najtežji dvoboj proti Walesu, že zaradi Careyjeve, zelo izenačene pa so estonske igralke, tako da bo resnično o končnem razpletu odločala to, katera igralka bo v danem trenutku igrala pod čim manjšim pritiskom. Dobro je, da turnir začenjamo proti Ferskim otokom, tako da bomo že lahko videle, v kakšni formi so Valižanke in Estonke,« je po današnjem opoldanskem treningu povedala Vesna Ojsteršek, selektorica slovenske ženske reprezentance.

V kakšni zasedbi bodo Slovenke začele turnir v Beogradu, še ni želela razkriti. »Načeloma sicer že vem, katere bodo turnir začele, vendar imamo zvečer sestanek in prav je, da to izvejo od mene, ne pa da to preberejo v medijih,« je nekoliko skrivnostna slovenska selektorica.

Na ekipno evropsko prvenstvo neposredno vodi le prvo mesto iz vsake od štirih kvalifikacijskih skupin. Drugouvrščene ekipe se bodo borile še za zadnje preostalo prosto mesto na evropskem prvenstvu.

Delite prispevek
Natisni
Facebook
Twitter
LinkedIn
E-pošta
Logo NTZSNa vrh