Vseh pet zmag v Laškem Kitajski

S finalnimi obračuni se je končal še drugi letošnji WTT Contender, ki ga je NTK Krka priredila v Laškem. Oba turnirja sta bila odlično organizirana, na drugem pa so vseh pet zmag pobrali kitajski igralci in igralke. V moški posamični konkurenci je bil najboljši Jingkun Liang, v ženski je bila prva Wishan Liu, med moškimi dvojicami Gaoyuan Lin in Qihao Zhou, med ženskimi dvojicami Weishan Liu in Yidi Wang ter med mešanimi dvojicami Chuqin Wang in Yidi Wang.

Obračun med desetim in sedemnajstim igralcem svetovne lestvice je pripadel 25-letnemu Jingkun Liangu, ki je s 4:3 (-9, -10, 5, 5, -8, 8, 10) premagal štiri leta mlajšemu Chuqin Wang, ki je v polfinalu premagal Darka Jorgića. Manj napet je bil obračun med 22-letno Wishan Liu, 84. igralko svetovne lestvice in 36 let starejše rojakinje Xia Lian Ni, ki že trideset let igra za Luksemburg. Veliko mlajša Liujeva je zmagala s 4:1 (-10, 2, 5, 7, 8).

Tudi v moških dvojicah smo videli kitajski finale, v njem pa sta Gaoyuan Lin in Qihao Zhou s 3:1 (11, -7, 7, 9) premagala Jingkun Lianga ini Chuqin Wanga. V ženskih dvojicah sta Weishan Liu in Yidi Wang bili s 3:0 (4, 7, 8) boljši od nemške dvojice Nina Mittelham in Sabine Winter. Brez pravih možnosti za zmago v finalu, čeprav sta osvojila niz, je bila tudi francoska dvojica Simon Gauzy in Prithika Pavade, ki sta s Kitajcema Chuqin Wangom in Yidi Wang izgubila z 1:3 (5, 6, -9, 6).

Turnir v Laškem si bodo zapomnili tudi v slovenskem taboru. Na domačih odprtih prvenstvih Slovenije smo prvič videli slovenskega igralca v polfinalu. To je uspelo Darko Jorgiću, ki je izgubil s finalistom Wang Chuqinom. Ne smemo pa tudi mimo prve slovenske ženske uvrstitve med 16 na turnirjih pod okriljem ITTF – podvig je na prvem turnirju uspel Ani Tofant, ki je morala drugega zaradi zdravstvenih težav izpustiti. Omeniti velja tudi Katarino Stražar in Le Paulin, ki sta bili med osmerico pri ženskih dvojicah, kar je tudi slovenski mejnik.

Delite prispevek
Natisni
Facebook
Twitter
LinkedIn
E-pošta
Logo NTZSNa vrh