Vsaj trije kandidati za naslov državnih prvakov

Če je soditi po pokalnem tekmovanju, v katerem je prvo mesto osvojil ŠD SU I, bodo v novi sezoni prve moške namiznoteniške lige vsaj trije kandidati za naslov državnega prvaka. Ob Novomeščanih, ki so bili lani drugi, tudi Maribor in branilec naslova Inter Diskont. Novinec je zaloška Vesna, ki se po dolgih letih vrača med najboljše slovenske klube. V soboto se začenjata tudi državni prvenstvi v 2. SNTL za moške in 3. SNTL za moške.

»Sezono smo začeli spodbudno, kar je tudi rezultat napornega dela v avgustu, ko smo vsi trenirali na vso moč. Tudi v letošnji sezoni imamo visoko postavljene cilje, prvi je uvrstitev v končnico, seveda pa si kot aktualni državni prvaki želimo na sam vrh,« svojih ambicij ne skrivajo v novomeški ekipi ŠD SU I, ki tudi v novi sezoni vse upe polaga predvsem v brata Uroša in Jureta Slatinška ter mladega Jožka Omerzela. Uroš Slatinšek, lani najboljši igralec lige, je tudi trener ekipe. V prvem krogu bodo Novomeščani gostovali v Mengšu, ki na pokalnem tekmovanju ni igral, bo pa po lanskem petem mestu zagotovo skušal narediti korak naprej.

Ravenčani v sezono brez Aljaža Godca …

Ravenčani, ki bodo branili lanskoletni naslov, so v pokalnem tekmovanju že v četrtfinalu naleteli na ŠD SU I, vendar so igrali brez mladinskega reprezentanta Žigo Kristjana Žigona, od lanske ekipe pa so ostali brez mladinskega državnega prvaka Aljaža Godca, ki bo svojo namiznoteniško pot nadaljeval v Nemčiji. Toda ob Mitji Horvatu, Žigonu in Luki Brezniku bo, če bo treba, na pomoč priskočili tudi trener Darko Jamšek, tako da Inter Diskonta ne moremo odpisati v boju za najvišja mesta. Za začetek se bo ravenska ekipa v svoji dvorani v koroškem derbiju pomerila z Xiom Muto, ki je v Zalogu na pokalu Slovenije ni bilo.

dav

… Mariborčani brez Tomaža Roudija

S tretjim mestom v lanski sezoni v Mariboru niso bili najbolj zadovoljni. Toda v finalu pokala Slovenije, ko so pošteno namučili ŠD SU, so dokazali, da bodo tudi brez Tomaža Roudija, ki je končal z aktivnim igranjem, še vedno zelo nevarni. »V novo sezono vstopamo v zasedbi Matevž  Črepnjak, Gregor Komac, Anej Bradač Vranc in Nejc Konjiček. Odhod Tomaža Roudija je za našo ekipo velika izguba in brez njega bomo verjetno igrali manj vidno vlogo v prvi slovenski ligi. Mislim, da imata letos največ možnosti za naslov lanskoletna finalista, možna pa so tudi kakšna presenečenja,« je bolj previden v napovedih svoje ekipe njen predsednik in trener Mirko Milovančevič, ki bo v prvem krogu gostovala v Zalogu pri novincih v ligi.

Vesna z Janezom Tomšetom

»Veseli nas, da se je po dobrih 15 letih v klub vrnil Janez Tomše, nekoč eden najbolj nadarjenih slovenskih igralcev, žal pa se vanj ni dovolj vlagalo. Toda še vedno gre za zelo dobrega igralca, ki bo predstavljal veliko okrepitev za naš klub. Ob njem bodo igral še Taj Lavrič, Filip Kolle, Aljaž Fortuna, Bojan Maselj, še vedno pa bom registriran tudi sam. Treniramo od avgusta, je pa težko reči, kako je z našo pripravljenostjo, saj razen pokalnega tekmovanja drugih turnirjev ni bilo. Prepričan sem, da bomo ostali v ligi, kdo so favoriti za končni naslov, pa ne bi komentiral,« je pred tekmo z Mariborčani dejal trener Vesne, Bojan Pavič.

Tudi Krka v spremenjeni zasedbi

Novomeška Krka I, ki je do predlani kot po tekočem traku osvajala naslove državnih prvakov, je lani ostala brez končnice, v novo pa vstopa brez odličnega svojega prvega igralca Lorencia Lupulescuja. Čeprav je za Tilnom Novakom operacija hrbtenice, ga je vodstvo kluba vseeno postavilo v prvo moštvo, ob njem pa bodo zaigrali še Aljaž Šmaljcelj, Neven Karković in Matej Mamut. Za prvo ekipo so registrirani še Luka Vranc, Alen Bečirović, Žan Vidmar in Amadej Rešetič. V prvem krogu bo njihov nasprotnik Kajuh Slovan, ki tako kot Krka ni igral na pokalu Slovenije. Kodeljevčani so bili lani osmi, v letošnji bodo z Andražem Novakom, Denisom Pintarjem in mladim Mihaelom Kocjančičem skušali najmanj ohraniti to mesto. Ob tem velja še omeniti, da bo Krka s svojo drugo ekipo igrala v 3. SNTL.

Savinja s kar štirimi ekipami v novo sezono, Kema z dvema

Zelo zanimivo bo v uvodu v sezono tudi v Lučah, kjer bo gostovala Kema, lanski polfinalist končnice. Obe ekipi sta igrali tudi v pokalu Slovenije, kjer so imeli več uspeha Pucončani, ki so bili na koncu tretji, medtem ko je Savinja v četrtfinalu izgubila proti Vesni.

»V novo sezono vstopamo v enaki zasedbi kot lani, se pravi s Tomažem Pelcarjem, Damjanom Zelkom in Luko Norčičem. Zaradi službenih obveznosti nekaterih igralcev se na začetek sezoni nismo mogli optimalno pripraviti, tako da bo naš cilj sredina lestvice, veliko pa bo odvisno tudi od drugih okoliščin, ki se lahko zgodijo (poškodbe, bolezni …) Glavni favorit za naslov je ekipa ŠD SU, možnosti za naslov pa imata še ekipi Inter Diskonta in Maribora,« pred začetkom prvenstva napoveduje Mirko Unger, trener Keme, ki bo z drugo ekipo igrala v 2. SNTL.

S kar štirimi ekipami pa v sezono 2021-22 vstopa Savinja. Prva ekipa, Jaka Golavšek, Patrik Rosc, Brin Vovk Petrovski bo igrala v prvi, Oskar Rosc, Dejan Jovanović in Matic Čopar z drugo v drugi, imeli pa bodo še dve ekipi v tretji ligi.

»Priprave na novo sezono so bile za naše mlade igralce zelo intenzivne, saj smo treninge začeli že 5. julija. Tako bodo naši mladi igralci do začetka ligaškega tekmovanja pod streho spravili krepko več kot 100 treningov na mizah. Tudi kakovost teh treningov lahko ocenim kot zelo visoko, zato od naših mladih igralcev pričakujemo dobre predstave v ligaških tekmovanjih,« napoveduje predsednik kluba Patrik Rosc, ki je hkrati tudi še igralec. »V 1. SNTL največ možnosti za naslov pripisujemo ekipi ŠD SU, ki je zagotovo nesporni favorit tekmovanja. Če bi kakšni drugi ekipi uspelo preprečiti naslov Novomeščanov, bi bilo to po mojem mnenju izjemno presenečenje. S prvo ekipo si želimo predvsem ohraniti status prvoligaša in pridobiti čim več izkušenj našega mladega igralca Brina Vovka Petrovskega. Ob umiritvi razmer želimo spet imeti največje število gledalcev na domačih tekmah. Z drugo ekipo načrtujemo zgornji del drugoligaške lestvice, s tretjo in četrto pa načrtujemo pridobitev tekmovalnih izkušenj naših najmlajših igralcev,« pa je Patrik Rosc spregovoril o ciljih Savinje.

V 2. SNTL prvi favorit Arrigoni, v 3. SNTL Logatec

Deset klubov v soboto začelo tudi tekmovanje v 2. SNTL. Za uvrstitev v prvo ligo se bodo potegovali Arrigoni, lanskoletni prvoligaš, ki se želi čim hitreje vrniti med najboljše slovenske klube, Ilirija, Melamin, Rakek, Sobota, Kema Puconci II, Mengeš II, Tempo Velenje, Savinja II in Ptuj. Razveseljivo je, da bo v 3. SNTL nastopilo dvanajst klubov. Največ možnosti za napredovanje naj bi imel Logatec z nadarjenim Miho Podobnikom, druge ekipe pa so še Metlika, NTK B2 I, NTK B2 II, Savinja III, Savinja IV, Krka II, Škofja Loka, Vrhnika, ŠD SU II, Gorica in Letrika.

Pari 1. kroga v 1. SNTL za moške

Soboto, 9. oktober: Inter Diskont – Xiom Muta, Mengeš I – ŠD SU I, SavinjaI – Kema Puconci I, Vesna – Maribor, Krka I – Kajuh Slovan.

 

 

Delite prispevek
Natisni
Facebook
Twitter
LinkedIn
E-pošta
Logo NTZSNa vrh