Vovka Petrovskega zamenjal Podobnik, Tokićeva še drugič

Na drugem letošnjem odprtem turnirju Republike Slovenije za mladince in mladinke, ki je danes potekalo v Kidričevem v še eni vzorni organizaciji NTK Cirkovce, sta se zmage veselila Miha Podobnik (Logatec) in Sara Tokić (Letrika). Drugi mesti sta osvojila Mihael Kocjančič in Enya Moltara (oba Kajuh Slovan), tretje mesto pa so si delili Matic Čopar (Savinja) in Nino Šegula (Kema-Murexin) ter Nuša Kadiš in Polona Horvat (obe Inter Diskont). Pokale je predal Alexander Igor Dreu, novi predsednik Namiznoteniške zveze Slovenije.

Miha Podobnik, ki je bil pred dobrim mesecem dni na prvem odprtem turnirju v Logatcu drugi, je na najboljši možni način izkoristil odsotnost takratnega zmagovalca, Brina Vovka Petrovskega. Med 79 prijavljenimi igralci je po zmagi v kvalifikacijski skupini v finalnem delu na poti do finala premagal Svena Puciharja (Škofja Loka), Brina Kunstlja (Savinja), Aljaža Goltnika (Mengeš) in v polfinalu še Matica Čoparja (Savinja). Edini, ki mu je odvzel niz, je bil Kunstelj.

Zelo prepričljiv je bil tudi drugi finalist, Mihael Kocjančič, ki je bil na prvem turnirju v Logatcu tretji. Igralec Kajuh Slovana je bil prav tako prvi v svoji kvalifikacijski skupini, v finalnem delu pa je bil boljši še od Teja Zupanec (Savinja), Marka Gazvodo (ŠD SU), Dejana Jovanovića (Savinja) in Nina Šegulo. Slednja sta mu odvzela po en niz.

Svojo odlično formo je Podobnik potrdil tudi v finalnem obračunu, ki ga je dobil s 3:0 (5, 5, 7).

Skoraj pol manj je bilo mladink, natančneje 42, med njimi tudi vse štiri, ki so v Logatcu stale na zmagovalnih stopničkah. Isti sta bili tudi finalistki, ki sta tudi v Kidričevem potrdili, da sta v tem trenutku najboljši slovenski mladinki. Zmagovalka prvega turnirja, Sara Tokić, do finalne tekme sploh ni izgubila niza. V drugem krogu finalnega dela, v prvem je bila prosta, je bila boljša od Zale Kontelj (Kajuh-Slovan), Eme Crnkovič (Kema-Murexin) in v polfinalu tudi od Polone Horvat. Malenkost več težav je imela Enya Moltara, ki je bila prav tako prosta v prvem krogu, v drugem pa ji je niz odvzela Ana Leskošek (Savinja), medtem ko sta Eva Cerkvenič (Letrika) in Nuša Kadiš v polfinalu ostali brez osvojenega niza.

V razburljivem in izenačenem finalnem obračunu se je še druge letošnje zmage na odprtem turnirju Republike Slovenije za mladinke veselila Tokićeva, ki je zmagala s 3:2 (-9, 9, -3, 8, 8).

Izidi 2. OT za mladince

Izidi 2. OT za mladinke

 

Delite prispevek
Natisni
Facebook
Twitter
LinkedIn
E-pošta
Logo NTZSNa vrh