Vovk Petrovski do drugega kroga na Otočcu, Tokićeva v Varaždinu

Na Otočcu in v Varaždinu vzporedno potekala turnirja WTT Youth Contender. Od slovenskih predstavnikov sta do zdaj imela največ uspeha Brin Vovk Petrovski in Sara Tokić, ki sta se v kategoriji do 17 let prebila do drugega kroga. V glavnem žrebu tudi Miha Podobnik in Lana Slatinšek ter Filip Miščević v kategoriji do 15 let.

Na Otočcu trenutno potekajo boji za fante, medtem ko se dekleta za čim višje uvrstitve merijo v Varaždinu. V kategoriji do 17 let sta se na Otočcu v glavni žreb uvrstila Brin Vovk Petrovski z dvema zmagama v kvalifikacijski skupini in Miha Podobnik. V glavnem žrebu je imel več uspeha Vovk Petrovski, ki je po zmagi v prvem krogu s 3:1 proti Estoncu Pertu Martenu Lehtlaanu v drugem moral priznati premoč Kim Gaona iz Južne Koreje. Za Podobnika je bil že v prvem krogu usoden Poljak Mateusz Sakowicz. Brez nastopa v glavnem žrebu sta ostala Bor Brodnjak in Luka Jokić.

V kategoriji do 13 let je v glavnem žrebu igral Filip Miščević, ki je nato izgubil proti Indijcu Atharvu Atharvu Nawarangeju. Brez glavnega žreba so ostali Aleksande Miščević, Aleks Koren in Luka Čačić Blažek.

V kategoriji do 19 let bodo v kvalifikacijah igrali še Vovk Petrovski, Podobnik, Domen Hohnjec, Matic Čopar, Janez Jedlovčnik, Jure Smodiš, Dejan Jovanović, v kategoriji do 15 let pa Aleks Koren, Bor Brodnjak, Aleksander Miščević, Luka Čačić Blažek, Filip Miščević, Luka Jokić.

Manj številna je slovenska udeležba v Varaždinu, kjer trenutno igrajo dekleta. V glavnem žrebu sta igrali Sara Tokić, ki je bila v prvem krogu prosta, v drugem pa je bila zanjo s 3:0 premočna Jeong Yein iz Južne Koreja in Lana Slatinšek, ki je z 0:3 izgubila proti Ukrajinki Veroniki Matjunini. Brez glavnega žreba je ostala Enya Moltara.

Tokićeva in Moltara bosta v Varaždinu igrali še v kategoriji do 19 let, Slatinškova pa do 15 let.

 

Delite prispevek
Natisni
Facebook
Twitter
LinkedIn
E-pošta
Logo NTZSNa vrh