Vodilne ekipe so novih točk

V 15. krogu 1. SNTL za moške so bile po dolgem času spet odigrane vse tekme, prav tako pa tudi v 1. SNTL za ženske. Vse tri vodilne ekipe v prvi moški ligi so prišle do novih točk, novomeški ŠD SU I je s 5:2 slavil v Mariboru, Inter Diskont je v gosteh s 5:3 premagal Kajuh Slovan, Kema Puconci I pa doma Xiom Muto s 5:0. S 5:0 je Mengeš I v gosteh premagal Krko I, Savinja I pa s 5:1 Vesno. V prvi ženski ligi Kajuh Slovan nadaljuje svoj pohod proti prvem mestu po rednem delu tekmovanja, saj je doma s 5:0 premagal Inter Diskont, Cirkovce so bile doma s 5:1 boljše do Krke, Letrika pa s 5:1 v gosteh od Arrigonija.

Novomeški ŠD SU je v Mariboru na krilih Uroša Slatinška, ki je spet prišel do treh zmag, skupaj jih ima v letošnji sezoni že 36, ugnal Mariborčane, pri katerih je dvakrat zmagal Gregor Komac. Težje delo je imel proti Juretu Slatinšku, ki ga je premagal s 3:2, Jure Slatinšek pa je bil s 3:2 boljši od Matevža Črepnjaka in to potem, ko je zadnji niz dobil s 15:13. Edini niz, ki se v tem dvoboju ni končal na razliko, je bil tretji. V njem je bilo 11:7 za Jureta Slatinška. Do ene zmage je za Novomeščane prišel še Jožko Omerzel.

Prvič v letu 2022 so za namiznoteniško mizo stopili tudi Pucončani, ki gostom z Mute niso oddali niti dvoboja. Za Pucončane, ki so v letošnji sezoni izgubili le enkrat, sta po dvakrat zmagala Luka Norčič in Damjan Zelko, enkrat pa Tomaž Pelcar. Prepričljivo so do dveh točk prišli tudi Mengšani, ki proti mladi ekipi Krke niso imeli nobenih težav. V domači ekipi, ki je spet igrala brez Nevena Krkovića in Mateja Mamuta, je edina niza osvojil Andraž Šmaljcelj, zanje pa sta zaigrala še enajstletni Žan Vidmar in dve leti starejši Amadej Rešetič. Za Mengšane, ki so tako prišli do četrte zmage v prvenstvu, sta dvakrat zmagala Andraž Avbelj in Aljaž Frelih ter enkrat Klemen Jazbič.

Do pričakovanih dveh točk je v Zalogu prišla tudi Savinja I, pri kateri sta bila po dvakrat uspešna Patrik Rosc in Jaka Golavšek, enkrat pa Brin Vovk Petrovski, ki je moral priznati premoč izkušenemu Bojanu Paviču. To je bila tudi edina zmaga za domačo ekipo, za katero sta igrala še Taj Lavrič in Filip Kolle.

Bolj izenačen je bil dvoboj na Kodeljevem, kjer se je v vrstah aktualnih državnih prvakov s tremi zmagami izkazal Mitja Horvat, do dveh pa je prišel Dako Jamšek. Do druge, ki je tudi potrdila končno zmago Ravenčanov, s 3:2 proti mlademu Mihaelu Kocjančiču, ki je vodil že z 2:0 v nizih. Zato pa je Kocjančič s 3:2 ugnal Žigo Kristijana Žigona. Dve zmagi za Kajuh Slovan je prispeval njihov najboljši igralec, Andraž Novak.

Odigranih je bilo tudi nekaj preloženih tekem. Tako je Vesna v tekmi 10. kroga v četrtek v Mariboru presenetila domačine, ko je zmagala s 5:4. V domači ekipi je Gregor Komac sicer dobil vse tri dvoboje, s 3:2 pa je Bojana Paviča premagal Matevž Črepnjak, toda za zaloško ekipo sta ob eni zmagi Paviča po dvakrat slavila Taj Lavrič, ki je tudi dobil zadnji deveti dvoboj, s 3:0 je bil boljši od Aneja Bradača Vranca in Filip Kolle. V četrtek je v tekmi 12. kroga Inter Diskont doma s 5:1 premagal Savinjo I. Po dvakrat sta bila uspešna Mitja Horvat in Darko Jamšek ter enkrat Žiga Kristijan Žigon, ki pa je moral priznati premoč Brina Vovka Petrovskega. V soboto dopoldne je Maribor v tekmi 13. kroga premagal Xiom Muto s 5:2. Za goste sta do zmage prišla Blaž Lapajne in Boštjan Kraser, za Mariborčane pa trikrat Matevž Črepnjak in dvakrat Gregor Komac.

Letrika do pomembne zmage v Izoli

V prvi ženski ligi je do pomembne zmage v boju za uvrstitev v končnico prišla Letrika, ki je z dvema zmagama Tine Mozetič in Sare Tokić ter ene Eve Cerkvenič premagala domači Arrigoni. Za Izolčanke je do zmage prišla le Alenka Ačimovič, njihovo najboljšo igralko, Jano Ludvik, ki je do te tekme izgubila le en dvoboj, pa sta presenetili Sara Tokić in Eva Cerkvenič.

Vodilni Kajuh Slovan je nadaljeval s prepričljivimi igrami v letošnji sezoni, saj so Ravenčanke na Kodeljevem osvojile le dva niza. Prvega Polona Horvat v dvoboju z Eno Moltara, ki je s 3:1 premagala tudi Nušo Kadiš, s 3:0 pa sta zmagali Lara Opeka (dvakrat) in Tjaša Novak.

V Cirkovcah je bila domača ekipa boljša od gostij iz Novega mesta, ki bi lahko dosegle tudi kalšno zmago več kot le eno. Do nje je prišla Kim Kastelic, ki pa je proti Ini Unger že vodila z 2:1 v nizih, še bližje zmagi pa je v prvem dvoboju proti Danieli Butkovski Tomanić bila Ana Blatnik, ki je vodila z 2:0. Ina Unger je bila v nadaljevanju dvoboja boljša še do Tije Kastelic, dvakrat pa je za domačo ekipo zmagala še Katja Kranjc.

Logatec je brez dvoboja dobil tekmo z Vesno, ki je že pred začetkom prvenstva izstopila iz tekmovanja, Kema Puconci pa je bila prosta, vendar je v soboto vseeno igrala, in sicer je v preloženi tekmi 14. kroga doma s 5:2 premagala Cirkovce. Za Pucončanke je do treh zmag prišla Blažka Harkai in do dveh Ana Kovačec, za gostje iz Cirkovcev pa je dvakrat zmagala Katja Kranjc, ki je proti Harkai izgubila z 2:3.

V soboto je bila na sporedu tudi preložena tekma 11. kroga med Letriko in Inter Diskontom, ki so jo navkljub trem zmagam Sare Tokić dobile Ravenčanke. Za domačo ekipo je eno zmago vpisala še Tina Mozetič, za gostje iz Raven pa sta bili po dvakrat uspešni Polona Horvat in Nuša Kadiš, zadnjo, peto zmago pa je dodala Lea Kadiš, ki je bila boljša od Eve Cerkvenič. Že v torek so Logatčanke v 11. krogu premagale Krko s 5:1. Do dveh zmag sta prišli v domači ekipi Katja Gutnik in Kaja Okorn in enkrat Hana Rožmanec, za Novomeščanke pa je enkrat zmagala Kim Katelic.

 

 

 

Delite prispevek
Natisni
Facebook
Twitter
LinkedIn
E-pošta
Logo NTZSNa vrh