Vodilne ekipe do novih zmag

V četrtem krogu 1. SNTL za moške je bilo najbolj zanimivo v Puconcih, kjer domača Kema Puconci I s 5:4 premagala Kajuh Slovan. Pucončani so tako še naprej brez poraza, tako kot tudi Inter Diskont, ki je doma s 5:2 premagal Vesno in Maribor, ki je bil v gosteh, prav tako s 5:2, boljši od Xiom Mute. Dve tekmi sta bili preloženi. V 1. SNTL za ženske pa je vodilni Kajuh Slovan v Puconcih slavil s 5:1, v gosteh je s 5:3 v Novem mestu proti Krki zmagal tudi Arrigoni, do domače zmage s 5:1 pa je proti Logatcu prišla tudi Letrika.

Tekmi med Mengšem I in Savinjo I je preložena na 12. november, kdaj pa bo na sporedu novomeški derbi med ekipama ŠD SU in Krka pa še ni znano, ker je bila tekma zaradi pozitivnega testa na covid-19 v ekipi Krke prestavljena. Tako je bilo najbolj zanimivo v Puconcih, kjer je gostujoči igralec Andraž Novak dobil vse tri svoje dvoboje, vendar to ni bilo dovolj za končni uspeh Kajuh Slovana. Eno zmago je sicer prispeval še mladi Mihael Kocjančič, brez nje pa je ostal šele petnajstletni Kristian Čerin, ki je v odločilnem devetem dvoboju izgubil tudi proti Luki Norčiču. Po dvakrat sta za domačo ekipo zmagala še Tomaž Pelcar in Damjan Zelko.

Aktualni državni prvak, Inter Diskont, je pričakovano dobil tekmo z Založani, za katere sta bila po enkrat uspešna Bojan Pavič in Taj Lavrič. V domači ekipi je bil spet nepremagljiv Matija Horvat, obe svoji partiji pa je dobil tudi Žiga Žigon, ki je med tednom igral na turnirju WTT Slovenia hub presented by I feel Slovenia v Laškem. Presenečenja na Muti niso dovolili niti Mariborčani, ki so ob treh zmagah Gregorja Komaca in dveh Matevža Črepnjaka bili boljši od domače ekipe. Zanjo sta po enkrat zmagala Boštjan Kraser in Matic Slodej.

Kodeljevčanke prepričljive tudi v Puconcih

V okrnjeni prvi ženski ligi je Inter Diskont brez dvoboja s 5:0 dobil tekmo z Vesno, proste pa so bile Cirkovce. Vodilni Kajuh Slovan je prišel še do ene prepričljive zmage. Udeleženki turnirja v Laškem Lara Opeka in Tjaša Novak sta zanesljivo dobili obe svoji partiji, že v prvem dvoboju pa je bila Nuša Bolte boljša od mlade Eme Crnkovič. Edino zmago za domačo ekipo je prispevala Blažka Harkai, ki je bila boljša od Enye Moltara.

Tudi Letrika v svoji dvorani ni imela večjih težav proti Logatčankam, ki žal ne morejo računati na svojo najboljšo igralko, Nino Zupančič, ki je poškodovana. Najboljšo igro v domači ekipi je prikazala Sara Tokić, ki ni izgubila niza, obe tekmi je dobila tudi Tona Mozetič, vendar obe s 3:2, do ene zmage pa je prišla še Eva Cerkvenič. Za Logatčanke je bila uspešna Kaja Okorn.

Dober odpor so Izolčankam v Drgančevju nudile Novomeščanke, ki so novinke na prvoligaški sceni. Izkušena Jana Ludvik je dobila vse tri svoje dvoboje, za dve zmagi pa je bila zaslužna še Manca Paljk. V domači ekipi se je najbolj izkazala Kim Kastelic, ki je bila boljša od Paljkove in šele 12-letne Vite Kocjančič, ki jo je premagala tudi Ana Blatnik.

Izidi četrtega kroga v 1. SNTL za moške

Izidi četrtega kroga v 1. SNTL za ženske

Delite prispevek
Natisni
Facebook
Twitter
LinkedIn
E-pošta
Logo NTZSNa vrh