Vizjakovi izbranci na pripravah na Kodeljevem

Od ponedeljka do četrtka v Namiznoteniški dvorani Kodeljevo potekajo februarske reprezentančne priprave, na katere so bili vabljeni v tem trenutku najboljši slovenski mlajši kadeti, kadeti in mladinci. Miha Podobnik, Brin Vovk Petrovski in Mihael Kocjančič na turnirju srednjeevropske superlige v Bratislavi.

Vabilu državnega selektorja za kadete in mladince Darijan Vizjak so se odzvali: Miha Podobnik, Brin Vovk Petrovski, Mihael Kocjančič, Nino Šegula, Jure Smodiš (vsi mladinci), Luka Jokić, Janez Jedlovčnik, Brin Kunstelj, Bor Brodnjak, Maj Murn, Vid Nared (kadeti), Urban Janc, Aleksandar Miščević, Filip Miščević, Aleks Koren, Mitja Erzetič, Luka Lalič Blažek in Lovro Ažman (mlajši kadeti). Vizjaku pri treningih pomagata Špela Polončič in Miloš Živković Peperko, občasno tudi Dane Šarlah. Na priprave iz opravičljivih razlogov ni Aljaža Godca, Žige Kristijana Žigona, Matica Čoparja in Marka Dimnika.

»Ker je Otočec zaprt, smo se odzvali vabilu Kajuh Slovana, ki je prijazno ponudil prostor za trening. Fantje lahko pohvalim za prizadevnost, tako da je resnično delovno vzdušje. V tem trenutku pa manjkajo Podobnik, Kocjančič in Vovk Petrovski, ki so na turnirju srednjeevropske superlige v Bratislavi. Z njimi je Jaka Golavšek,« je povedal Darijan Vizjak.

Na turnirju srednjeevropske superlige v Bratislavi so še slovaška ekipa Vydrany ter madžarska in avstrijska reprezentanca do 23 let. Slovenska trojka je v prvem krogu morala priznati premoč Madžarom, ki so zmagali s 5:2, v sredo pa jih čakata še dvoboja z ekipo Vydrany in avstrijsko reprezentanco do 23 let. Proti Madžarom bi slovenski igralci lahko z malce sreče iztržil tudi kaj več, saj so kar štiri od petih dvobojev izgubili z 2:3. Podobnik proti Leventu Krebsu in Akosu Kishegyiju, Kocjančič proti Chen Yu Weiju in Vovk Petrovski prav tako proti Kishegyiju, ki je bil s 3:1 boljši od Kocjančiča. Do zmag pa sta prišla Petrovski, ki je bil s 3:2 boljši od Chen Yu Weija in Vovk Petrovski, ki je s 3:1 ugnal Kishegyija.

Delite prispevek
Natisni
Facebook
Twitter
LinkedIn
E-pošta
Logo NTZSNa vrh