Vesna pred svojim prvim naslovom državnih prvakinj

V namiznoteniški dvorani Kodeljevo je bila na sporedu prva finalna tekma končnice v 1. SNTL za ženske. Vesna, ki je bila najboljša že po rednem delu prvenstva, je po treh zmagah Ivane Zere in dveh Tamare Pavčnik s 5:2 premagala domači Kajuh Slovan. Druga finalna tekma končnice bo v četrtek, 17. junija, v Zalogu.

Po več kot dvajsetih letih v finalu končnice prve slovenske namiznoteniške lige spet gledamo dvoboj dveh ljubljanskih ekip. V devetdesetih letih minulega stoletja je šlo za dvoboje med Ilirijo in Kajuh Slovanom, v katerih je do dveh naslovov prišla tudi ekipa s Kodeljevega, ki se tokrat za svoj tretji naslov bori z zaloško Vesno. Toda po prvi tekmi je v boljšem položaju ekipa iz Zaloga, ki je bila tudi v rednem delu prvenstva boljša.

Največ zaslug za zmago varovank Bojana Paviča je imela aktualna državna prvakinja Ivana Zera, ki je premagala Tjašo Novak, Enyo Moltaro in po izenačenem in napetem obračunu tudi reprezentantko Laro Opeko. Zadnji, peti niz je Zera dobila s 15:13. Brez poraza je finale končala tudi Tamara Pavčnik, ki je mladi Enyi Moltari oddala en niz, prav tako enega pa tudi Opeki. Za domačo ekipo sta bili po enkrat uspešni Opeka in Tjaša Novak, ki sta bili boljši od Špele Trelec.

»Res je, da smo po tej zmagi v boljšem položaju, vendar to še prav nič ne pomeni. V prvi tekmi bi bila naša zmaga lahko še bolj prepričljiva, če bi Trelčeva proti Novakovi izkoristila svoje priložnosti. Ampak nič zato, zato pa sta svoj delež prispevali Tamara Pavčnik in Ivana Zera. Pavčnikova ima poškodovan hrbet, vendar je stisnila zobe, vzela protibolečinske tablete in obe tekmi prepričljivo dobila. Vse pohvale si zasluži tudi Ivana Zera, ki je samo potrdila, da lani ni bila slučajno državna prvakinja in da bi lahko dobila priložnost tudi na evropskem prvenstvu. Skratka, mislim, da smo močnejša ekipa, a kot rečno bomo to morali potrditi tudi v četrtek,«  je po zmagi dejal Bojan Pavič, trener Vesne.

»Lahko rečem, da je imela v določenih dvobojih Vesna več namiznoteniške sreče. Predvsem je to veljalo v ključnih trenutkih in ob koncu nizov, ko so bile njene igralke bolj zbrane. Opeka je imela tako proti Zeri v petem nizu kar štiri zaključne žogice. Tokrat so bile boljše Založanke, toda v četrtek je na sporedu druga tekma in upam, da bomo imele takrat več sreče,« pa je po dvoboju dejala Špela Polončič, trenerka Kajuh Slovana, ki je kot igralka s Kodeljevčankami dvakrat prišla do naslova državne prvakinje.

Kajuh Slovan – Vesna 2:5

Delite prispevek
Natisni
Facebook
Twitter
LinkedIn
E-pošta
Logo NTZSNa vrh