Vesna Ojsteršek spet odhaja v Indijo

Zdaj že nekdanja selektorica slovenske ženske namiznoteniške reprezentance Vesna Ojsteršek se po letu 2019 spet vrača v Indijo, kjer bo od 13. do 30. julija v superligi z indijskim trenerjem Sachinom Shettyjem vodila ekipo Smashers. V indijski superligi Ulimate table tennis bo nastopilo šest ekip, tekme pa se bodo odvijale v mestu Pune.

»Pred nekaj dnevi je bil žreb ekip in trenerjev. Namenil mi je ekipo Smashers, kjer bom po štirih letih spet sodelovala s Shettyjem. Ker bo žreb za igralce šele 2. junija, v tem trenutku še ne vem, v kakšni zasedbi bomo igrali. Glede na to, da vsak klub lahko, če želi, zadrži enega domačega indijskega igralca ali igralko, ki je zanj že igral, sva se s Shettyjem odločila, da bo za nas igrala Manika Batra, najboljša indijska igralka, ki je 40. na svetovni lestvici, saj je za ta klub igrala že leta 2019, ko je bila superliga odigrana zadnjič,« je v krajšem pogovoru povedala Vesna Ojsteršek, ki je v superligi s svojimi ekipami dvakrat že bila druga.

»V Indijo odhajam zelo motivirana, saj sem zadnji dve leti s svojo ekipo v Indiji igrala v finalu in žal obakrat izgubila. To je bilo leta 2018 in 2019, kajti nato zaradi covida- lige ni bilo. Kot nekdanja igralka, ki sem kar nekajkrat igrala v finalih velikih tekmovanj in žal tudi včasih izgubila, se prav dobro zavedam občutka, ki ga imaš, če izgubiš, zato lahko mirno rečem, da je drugo mesto najbolj nehvaležen rezultat.«

Indijska superliga je specifična. Dvorane so nabito polne, vse je na najvišji možni ravni, v vsaki ekipi pa sta po en tuj igralec in ena igralka Na draftu, ki bo 2. junija, bodo tako Aruna Quadri (Nigerija, 12. na svetovni lestvici ITTF), Benedikt Duda (Nemčija 30.), Omar Assar (Egipt, 34.), Alvaro Robles (Španija, 43.), Jon Persson (Švedska, 49.) in Kiril Gerasimenko (Kazahstan, 53.) ter Lily Zhang (ZDA, 24.), Yangzi Liu (Avstralija, 31.), Suthasini Sawettabut (Tajska, 32.), Barbora Blazova (Slovaška, 45), Hana Matelova (Češka, 53) in Natalia Bajor (Poljska, 54.).

»Domov vedno pridem polna elana, polna novega znanja, ki ga lahko prenesem, delim naprej, saj s takšnimi profesionalnimi igralci, ki sodijo v sam vrh svetovne lestvice TOP 50, je vrhunsko sodelovati. Moje mnenje je, da se tudi trener uči od takšnih odličnih igralcev in ne samo obratno. Do svojega odhoda v Indijo, 8. ali 9. julija, moram še dobro analizirati vse igralce in igralke, tako da za Indijo ostanejo samo še sprotne malenkosti in seveda prave odločitve v pravem trenutku. Sem pa zelo počaščena in hvaležna, da sem dobila njihovo ponudbo in da so me izbrali med šest tujih trenerjev,« je še povedala Vesna Ojsteršek, dolgoletna slovenska selektorica, ki pa jo je pred nekaj dnevi na tem mestu zamenjal Gregor Komac.

Delite prispevek
Natisni
Facebook
Twitter
LinkedIn
E-pošta
Logo NTZSNa vrh