V Varaždinu se z nedeljskimi ekipnimi boji začenja mladinsko EP

Z nedeljskimi ekipnimi tekmami v skupinah se bo v Varaždinu začelo letošnje mladinsko evropsko prvenstvo, ki se bo končalo prihodnjo soboto s finalnimi obračuni v posamični konkurenci in med dvojicami. Slovenske mladinke bodo igrale v prvem kakovostnem razredu, njihove nasprotnice v skupini B pa bodo reprezentance Romunije, Belorusije in Ukrajine. V drugem kakovostnem razredu bodo igrali slovenski mladinci, ki se bodo za začetek v skupini K pomerili z Nizozemsko, BiH in Malto.

Selektorica Vesna Ojsteršek se je z Leo Paulin, Tjašo Novak, Nuša Kadiš in Polono Horvat na evropsko prvenstvo pripravljala skupaj s hrvaško reprezentanco v Zagrebu. »Priprave so bile v redu. Dobro je bilo, da so dekleta trenirale z različnimi hrvaškimi igralkami, tako da so se seznanile tudi z drugim načinom igranja. Če bodo dekleta formo s treninga prenesle na tekme, si lahko obetamo tudi kakšne dobre izide,« je pred začetkom evropskega prvenstva dejala Ojsterškova, ki pa ni bila najbolj zadovoljna s skupino, v kateri bodo v ekipnem delu tekmovanja igrale njene izbranke.

»Skupina je vse prej kot lahka, mislim, da je celo najtežja možna. Toda če sem realna, glede na to, da imamo v ekipi dve igralki, ki sta šele prvo leto mladinki, bi bila težka tudi vsaka druga od preostalih treh skupin. Morda bi nam katera od ekip v njih bolj ustrezala, ampak zdaj je, kar je. Težko bo ponoviti osmo mesto iz Ostrave, zato bo naš prvi cilj ostati v prvi skupini.«

Že prvi dan tekmovanja bodo slovenske mladinke igrale vse tri tekme v svoji skupini. Njihov prvi nasprotnik bo Belorusija, že ob 9. uri, ob 13.20 se bodo pomerile z Ukrajino, ob 17.40 pa še z Romunijo.

Slovenski mladinci, ki bodo v Varaždinu igrali v postavi Aljaž Godec, Žiga Kristijan Žigon, Mitja Omerzel in Mihael Kocjančič so se na evropsko prvenstvo pripravljali na Otočcu. »Vse štiri lahko samo pohvalim za prizadevnost in s tem delom priprav sem zelo zadovoljen,« je svoje izbrance pohvalil selektor Darijan Vizjak, ki si želi, da bi z ekipo v skupinskem delu tekmovanja osvojil najmanj drugo mesto in s tem boj od 17. do 28. mesta. »Seveda bomo naredili vse, da bi bili prvi, vendar imajo Nizozemci dokaj močno ekipo, na balkanskem prvenstvu pa smo brez Godca, Žigona in Omerzela izgubili z BiH. Toda zdaj bodo vsi trije igrali in verjamem, da to tekmo lahko dobimo, tako kot tudi Malto.«

Predlani so slovenski mladinci evropsko prvenstvo v Ostravi končali na 34. mestu, v Varaždinu pa bodo tekmovanje začeli proti reprezentanci BiH, tekma bo ob 11.10, ob 15.30 bo njihov nasprotnik Malta, ob 19.50 pa še Nizozemska.

Žreb za posamično konkurenco in v dvojicah bo na sporedu po koncu ekipnega dela tekmovanja. Po koncu mladinskega evropskega prvenstva pa bo v Varaždinu od 27. julija do 2. avgusta na sporedu še kadetsko evropsko prvenstvo.

 

Delite prispevek
Natisni
Facebook
Twitter
LinkedIn
E-pošta
Logo NTZSNa vrh