V Varaždinu še tri Slovenke v boju za najvišja mesta

V Varaždinu, podobno kot na Otočcu, prav tako poteka turnir WTT Youth Contender, kjer pa v prvem delu tekmovanja nastopajo dekleta. Končano je že tekmovanje v kategoriji do 13 let in do 17 let, danes pa so na sporedu zaključni boji v kategorijah do 15 let in do 19 let. Tudi s tremi slovenskimi predstavnicami, Enyo Moltaro, Saro Tokić in Leo Paulin.

Lana Slatinšek je bila v Varaždinu edina Slovenka v kategoriji do 13 let. V svoji kvalifikacijski skupini je zabeležila eno zmago, dvakrat pa je morala priznati premoč svojim nasprotnicam, kar ni bilo dovolj za napredovanja na glavni turnir. Prvo mesto je na koncu osvojila Rusinja Esenija Širokova, ki je bila v finalu boljša od Nemke Faustyne Stefanske.

V kategoriji do 17 let je Sara Tokić v svoji kvalifikacijski skupini dobila oba svoja dvoboja, tako da je bila v prvem krogu glavnega žreba prosta. V drugem krogu pa je bila njena nasprotnica prva nosilka turnirja, Romunka Elena Zaharia, ki je zmagala s 3:0. Zaharia je v nadaljevanju premagala vse svoje nasprotnice, tudi v finalu domačinko Hano Arapović. V kvalifikacijskih skupinah so obstale Enya Moltara, Ema Crnkovič, Polona Horvat in Nuša Kadiš.

Enja Moltara in Sara Tokić sta uspešno nastopili v kvalifikacijah v kategoriji do 15 let. Obe sta v svoji skupini osvojili prvo mesto, manj uspeha pa sta imeli Ema Crnkovič in Lana Slatinšek, ki sta končali s tekmovanjem. Tako kot tudi Nuša Kadiš in Polona Horvat v kategoriji do 19 let, v kateri se je v glavni žreb uvrstila Lea Paulin.

 

Delite prispevek
Natisni
Facebook
Twitter
LinkedIn
E-pošta
Logo NTZSNa vrh