V Topolšici je potekal 22. Menihov memorial

Namiznoteniški klub Spin Šoštanj je v okviru kulturnega praznika, 5. februarja, v Podružnični osnovni šoli Karla Destovnika Kajuha v Topolšici organiziral 22. Menihov memorial v namiznem tenisu, za veterane in rekreativne igralce.

Za memorial Bogdana Meniha je s svojo pobudo zaslužen Tone Leber. Da je njegova ideja obrodila sadove, so dokazali številni tekmovalci, ki so se, ob upoštevanju in preverjanju PCT pogoja, udeležili 22. Menihovega memoriala. Družina Menih je hvaležna organizatorju NTK Spin Šoštanj za dolgoletno zvestobo in organizacijo tekmovanj.

Navzoče je pozdravila predsednica Namiznoteniškega kluba SPIN Šoštanj, Mirjana Ramšak, v nadaljevanju sta prisotne nagovorila župan Občine Šoštanj, Darko Menih in hči pokojnega Bogdana Meniha, Urška Menih Dokl. Tekmovanje sta za zeleno mizo otvorila župan Občine Šoštanj Darko Menih in podpredsednik NTK Spin Šoštanj, Tone Leber.

Menihov mednarodni turnir za veterane in rekreativce je v Topolšico privabil tekmovalce iz Srbije, Italije, Hrvaške in iz celotne Slovenije. Nastopili so v šestih moških in dveh ženskih kategorijah, v posameznih kategorijah pa so zmagali Matevž Žgank, Aleš Knez, Bojan Maselj, Gorazd Štor, Slađan Svržić (SRB), Miroslav Jelača (SRB), Petra Smolej, Dragica Lapanja ter dvojice Janez Pejovnik/Aleš Knez, Slavko Kovač/Fredi Vodušek  in Dragica Lapanja/Jasna Šebjanič Pupis.

Turnir je potekal v športnem duhu in prijateljskem druženju. Za vodenje tekmovanja je poskrbela Milana Krmelj, vrhovna sodnica in delegatka Namiznoteniške zveze Slovenije. Vse udeležence je na tekmovanju spremljala dobra volja in tekmovalni duh.

Ob zaključku turnirja so najboljši prejeli pokale in kolajne, naključno izžrebani in prisotni so na podelitvi prejeli priložnostna darila. Predsednica kluba, Mirjana Ramšak se je po končanem turnirju zahvalila vsem navzočim za udeležbo na turnirju in jih povabila v Topolšico prihodnje leto.

Izvedbo turnirja so omogočili: Občina Šoštanj, Krajevna skupnost Topolšica, Osnovna šola KDK Šoštanj, Podružnica Topolšica, GP Fajdiga, d.o.o., za kar se jim zahvaljujemo. Prav tako se zahvaljujemo vsem, ki so s prostovoljnim delom sodelovali pri izvedbi turnirja.

REZULTATI 22. MENIHOVEGA MEMORIALA                                                                                                                                                      Napisal: NTK Spin Šoštanj

 

Delite prispevek
Natisni
Facebook
Twitter
LinkedIn
E-pošta
Logo NTZSNa vrh