V Tivoliju vse pripravljeno za najmočnejši turnir v Sloveniji

V legendarni dvorani Tivoli je že vse bolj ali manj pripravljeno za začetek enega najmočnejših turnirjev WTT Star Contender, ki se bo začel v ponedeljek, s kvalifikacijskim boji, ob 10. uri. Prva dva dneva bosta namenjena kvalifikacijam, tudi že z nekaj slovenskimi igralci, od srede, 5. julija pa se bo začel glavni turnir. Prva nosilca bosta Kitajca Kitajca Fan Zhendong in Sun Yingsha. Kot osmi postavljeni igralec bo zaigral tudi najboljši Slovenec, Darko Jorgić.

V Zagrebu, kjer so od slovenskih igralk in igralcev nastopile le Enya Moltara, ki se je prebila v drugi krog kvalifikacij, ter Sara Tokić in Tjaša Novak, ki sta s tekmovanjem končali v prvem krogu kvalifikacij, ni bilo najboljših evropskih igralcev in igralk, ker so nastopili na evropskih igrah v Krakovu, se bliža h koncu WTT Star Contender, ki je v znamenju kitajskih igralcev in igralk. Na moškem turnirju so v polfinalu samo kitajski igralci, Fan Zhedong, Lin Shidong, Lin Gauyuan in Xiang Penk, na ženskem pa sta se Sun Yinghaijevi in Kuai Manovi pridružili še Japonki Hina Hayata in Miu Hirano.

Še močnejši bo turnir v Ljubljani, ki bo imel nagradi 250.000 ameriških dolarjev. V slovenskem taboru veliko pričakujejo od Darka Jorgića, ki mu sicer na nedavnih evropskih igrah na Poljskem ni šlo vse po načrtih, toda igranje doma, upajmo, da pred polnimi tribunami, bo zanj dodatna motivacija. Tako kot tudi za Denija Kožula, Petra Hribarja, Ano Tofant in Saro Tokić, ki so dobili povabilo s strani organizatorja in bodo prav tako igrali na glavnem turnirju. V kvalifikacijah bosta od slovenskih predstavnikov v posamični konkurenci igrala še Aljaž Godec, Brin Vovk Petrovski, Miha Podobnik, Enya Moltara in Tjaša Novak. Med dvojicami bodo na glavnem turnirju igrali Hribar in Kožul ter Miha Podobnik in Brin Vovk Petrovski ter Tofantova in Tokićeva, v ženski pa Lara Opeka in Enya Moltara.

Ob Fan Zhendongu in Jorgiću bodo od iz prve dvajseterice s svetovne lestvice ITTF igrali še Wang Chuqin, Ma Long (oba Kitajska), Tomokazu Harimoto (Japonska), Hudo Calderano (Brazilija), Lin Yun-Ju (Tajvan), Truls Moregard (Švedska), Quadri Aruna (Nigerija) in Alexis Lebrun (Francija), v ženski pa Sun Yingsha, Chen Meng, Wang Manyu (vse Kitajska), Mima Ito, Hina Hayata (obe Japonska), Shin Yubin (J. Koreja), Adriana Diaz (Portoriko), Nina Mittelham (Nemčija), Miyuu Kihara (Japonska), Cheng I-Ching (Tajvan) in Miwa Harimoto (Japonska).

Namiznoteniški spektakel bo zelo dostopen tudi za gledalce, ki do vstopnic lahko pridejo preko Eventima. V kvalifikacijskih bojih bodo vstopnice po deset evrov za odrasla, za dijake, študente in upokojence bodo po osem evrov, v glavnem žrebu pa 15 evrov za odrasle, vsi drugi pa bodo morali odšteti tri evre manj.

Delite prispevek
Natisni
Facebook
Twitter
LinkedIn
E-pošta
Logo NTZSNa vrh