V Tivoliju bodo finalni obračunu v znamenju kitajskih igralk in igralcev

Za nami je še predzadnji dan turnirja WTT Star Contender Ljubljana, ki je v tem tednu v dvorani Tivoli združil vrsto vrhunskih igralcev namiznega tenisa. Znani so vsi najboljši, ki bodo igrali finale. Imamo pa že zmagovalca med pari, kjer sta bila najboljša prva igralca sveta, Kitajca Sun Yingsha in Wang Chuqin. Preostali finalni obračuni se bodo začeli v nedeljo, ob 18. uri.

Moški finale v dvorani Tivoli bo povsem kitajski. Prvi nosilec Fan Zhendong se bo meril s prvim igralcem sveta Wang Chuqinom. Fan Zhendong je v polfinalu s 3:2 v nizih ugnal Brazilca Huga Calderana, petega igralca sveta, Wang Chuqin pa s 3:0 rojaka Zhou Qihaa. V četrtfinalu sta svojo pot končala oba preostala Evropejca, mladega Francoza Felixa Lebruna, ki je v osmini finala zaustavil Darka Jorgića, je s 3:2 premagal Zhou Qihaa, Šveda Trulsa Moregarda pa s 3:0 Wang Chuqin.

V ženskem finalu se bosta srečali Kitajki Chen Meng, ki je na novi lestvici tretja igralka sveta, in prva igralka svetovne lestvice Sun Yingsha. Prva je v polfinalu s 3:0 odpravila Japonko Mimo Ito, druga pa z enakim izidom četrto igralko sveta, Wang Manyu.

Prav tako bo kitajski finale v moških dvojicah, za naslov se bosta merili navezi Xiang Peng/Lin Shindong in Ma Long/Yuan Licen. Prva je v polfinalu s 3:0 odpravila Korejca An Jaehyuna in Lim Jonghoona, druga pa z enakim izidom v nizih Francoza Alexisa in Felixa Lebruna.

V ženskih dvojicah bo finale luksemburško-kitajski. Xia Lin Ni in Sarah De Nutte sta v polfinalu izločili slovaško-češko navezo Barbora Balazova/Hana Matelova s 3:1, Wang Yidi in Kuai Man pa sta s 3:2 premagali Korejki Shin Yubin in Jeon Jihee.

V mešanih dvojicah sta Sun Yingsha in Wang Chuqin s 3:1 premagala rojaka Qian Tianyi in Liang Jingkuna.

Delite prispevek
Natisni
Facebook
Twitter
LinkedIn
E-pošta
Logo NTZSNa vrh