V Solunu bo branil drugo mesto iz Montreauxa

Pred najboljšim slovenskim namiznoteniškim igralcem na svetovni lestvici, Darkom Jorgićem, je nov velik izziv. V soboto in nedeljo bo v Iraklisu potekal letošnji TOP 16, na katerem bo branil lanskoletno drugo mesto iz Montreauxa, kjer ga je v finalu premagal Nemec Timo Boll, ki pa ga v Grčijo ne bo.

Mladi, 23-letni Hrastničan, ki je rojstni dan praznoval na olimpijskih igrah v Tokiu, nemškega državnega prvenstva s Saarbrücknom ni začel tako, kot si je želel. V soboto je v derbiju kroga doma izgubil proti Borussii Düsseldorf, ki je aktualni nemški in evropski prvak, po gladki zmagi nad Kristianom Karlssonom pa je Jorgić v četrtem dvoboju, s katerim bi Saarbrücken lahko slavil s 3:1, v petem nizu izgubil proti Antonu Källbergu. Po šestih odigranih krogih je Saarbrücken s štirimi zmagami in dvema porazoma na četrtem mestu.

»Za zdaj sem v ligi v osmih tekmah štirikrat zmagal, kar je manj, kot sem načrtoval. Moja igra ni najboljša, tudi moje počutje ni najboljše in očitno so mi olimpijske igre pobrale nekaj energije, tako da bom potreboval še nekaj več časa, da se vrnem v vrhunsko formo.  Ampak ne glede na to v Grčijo odhajam z željo, da bi najmanj ponovil lanskoletni uspeh. Zavedam se, da sem ob dobri igri sposoben premagati vsakogar in da nobenemu, ki bo igral z mano, ne bo lahko. Čeprav na TIP 16 letos ne bo Tima Bolla in Dimitrija Ovtcharova, ne bo pot do visoke uvrstitve nič lažja, kajti tu bo preostalih 16 najboljših igralcev z evropske lestvice, kar pomeni, da bo šlo na turnir na resnično visoki ravni,« je pred začetkom turnirja v Solunu, dejal Jorgić.

Takoj po Grčiji ga čaka pot v Doho, kjer bo z Denijem Kožulom nastopil na WTT Star Contenderju v Dohi, na njem bosta igrali tudi Ana Tofant in Katarina Stražar, že konec meseca pa bo slovenska izbrana vrsta igrala na ekipnem evropskem prvenstvu v Romuniji.

»Mislim, da smo z žrebom na ekipnem evropskem prvenstvu lahko zadovoljni. V konkurenci Romunije, Luksemburga in Finske se lahko nadejamo zmage v svoji skupini, bo pa potrebna dobra igra vseh treh igralcev. Dejstvo je, da bo izostanek Bojana Tokića težko nadomestiti, vendar moramo na vse skupaj gledati pozitivno. Tudi brez njega smo se sposobni uvrstiti med osem najboljših ekip, upam tudi, da bo tudi moja forma iz tedna v teden boljša, vrhunec pa načrtujem na svetovnem prvenstvu v ZDA, ki bo konec novembra v Houstonu. Mislim pa, da sem sposoben prikazati dobre igre tudi, če forma ni najboljša,« pa je o nadaljevanju letošnje sezone spregovoril četrtfinalist posamičnega turnirja olimpijskih iger v Tokiu, ki je na svetovni lestvici trenutno na 25. mestu.

Na TOP 16 v Solunu bodo igrali: Mathias Falck (Švedska), Liam Pitchford (Anlija), Patrick Franziska (Nemčija), Simon Gauzy (Francija), Marcos Freitas (Portugalska), Darko Jorgić (Slovenija), Robert Gardos (Avstrija), Kristian Karlsson (Švedska), Jonathan Groth (Danska), Tomislav Pucar (Hrvaška), Yang Wang (Slovaška), Ruwen Filus (Nemčija), Emanuel Lebesson (Francija), Daniel Habesohn (Avstrija), Andrej Gačina (Hrvaška), Panagiotis Gionis (Grčija).

Delite prispevek
Natisni
Facebook
Twitter
LinkedIn
E-pošta
Logo NTZSNa vrh