V Škofji Loki najboljša Polona Horvat in Brin Vovk Petrovski

Na tretjem odprtem turnirju republike Slovenije sta v športni dvorani Poden v Škofji Loki v organizaciji domačega kluba prvi mesti osvojila Polona Horvat (Inter Diskont) in Brin Vovk Petrovski (Savinja). Pri mladinkah je bila druga Lana Slatinšek (ŠD SU), tretji pa Ema Crnkovič (Kema Murexin) in Kim Kastelic (Krka), pri mladincih pa je bil drugi Domen Hohnjec (Savinja) ter tretja Bor Brodnjak (Kajuh-Slovan) in Miha Fatur (Savinja).

V spet nekoliko okrnjeni zasedbi, tokrat je med drugim manjkala zmagovalka drugega odprtega turnirja v Novem mestu, Sara Tokić (Vrtojba), se je še drugič v letošnji sezoni prvega mesta veselila Polona Horvat, ki je bila najboljša že na prvem turnirju v Cirkovcah. Med 27 prijavljenimi igralkami je bila v finalu s 3:1 (10, -12, 8, 5) boljša od Lane Slatinšek, za katero je bil to prvi finalni nastop. Horvatova je v polfinalu prav tako s 3:1 premagala Emo Crnkovič, ki je še tretjič zaporedoma obstala v polfinalu, novomeški obračun pa je s 3:0 pripadel Slatinškovi, medtem ko je Kim Kastelic po drugem mestu v Novem mestu, spet bila tretja kot na prvem turnirju v Cirkovcah.

V odsotnosti zmagovalca obeh dozdajšnjih odprtih turnirjev v letošnji sezoni, Mihe Podobnika (Savinja) se je prvega mesta med 76 mladinci veselil Brin Vovk Petrovski, ki je bil do zdaj obakrat drugi. Spet pa je šlo za klubski finale, saj je v njem s 3:1 (7, 5, -10, 5) premagal Domna Hohnjec, ki je bil tako v Cirkovcah kot v Novem mestu tretji. Hohnjec je bil tudi edini, ki je udeležencu ekipnega svetovnega prvenstva v Busanu odvzel niz, v polfinalu pa je v še enem klubskem obračunu s 3:1 ugnal Miho Faturja. Prvič pa se je do polfinala v mladinski konkurenci prebil mladi Bor Brodnjak, vendar v njem proti poznejšemu zmagovalcu, Vovku Petrovskem, ni osvojil niza.

Izidi 3. odprtega turnirja za mladinke

Izidi 3. odprtega turnirja za mladince

Delite prispevek
Natisni
Facebook
Twitter
LinkedIn
E-pošta
Logo NTZSNa vrh