V Romunijo s pomlajeno zasedbo

Slovenska moška namiznoteniška reprezentanca bo v sredo v Romuniji igrala še svojo zadnjo kvalifikacijsko tekmo za uvrstitev na ekipno evropsko prvenstvo, ki bo med 10. in 17. septembrom, v Malmöju. Selektorica Andreja Ojsteršek Urh bo v Bukarešti računala na pomlajeno zasedbo, v kateri bodo Peter Hribar, Aljaž Godec, Brin Vovk Petrovski in Miha Podobnik. Tekma se bo začela ob 18. uri.

Z zmagama proti Ukrajini v Hrastniku si je slovenska namiznoteniška reprezentanca, ki je kvalifikacije začela z domačim porazom proti Romuniji z 0:3, že zagotovila nastop na evropskem prvenstvu, bodo v Bukarešti priložnost dobili mlajši igralci.

»Ker tekma kar se uvrstitve na evropsko prvenstvo tiče, ne igra več nobene vloge, tako Darko Jorgić kot Deni Kožul pa imata v nemškem prvenstvu klubske obveznosti, smo se odločili, da priložnost dobijo mlajši igralci. Mislim, da je prav, da fantje začutijo, kako je igrati za člansko reprezentanco, prav tako pa bo moral Peter Hribar prevzeti breme odgovornosti kot najstarejši in najbolj izkušen v tej zasedbi. Bomo videli, kaj bodo iztržili,« je svojo odločitev, da gre na pot s pomlajeno zasedbo, pojasnila Andreja Ojsteršek Urh.

V začetku novembra so Romuni, kot rečeno, prav tako v pomlajeni zasedbi, v Črnomlju premagali Slovenijo in si s tem praktično zagotovili prvo mesto. Pričakovati je, da bodo tudi doma igrali v zasedbi, ki je bila uspešna že v prvi medsebojni tekmi.

»Upam, da bodo fantje, ki bodo igrali, dobili vpogled, kaj se od njih pričakuje v prihodnosti. Določene izkušnje z igranjem mednarodnih tekmovanj, resda večina s kadetskih in mladinskih turnirjev imajo, kako pa bo to videti s tehničnega vidika, bomo pa videli po koncu dvoboja,« je še dejala Ojsteršek Urh.

Delite prispevek
Natisni
Facebook
Twitter
LinkedIn
E-pošta
Logo NTZSNa vrh