V Puconcih slavili gostujoči ekipi

Čeprav je Kema Puconci obe prvi finalni tekmi izgubila, nihče v klubu zaradi tega ni pretirano razočaran. Že pred finalnimi obračuni je bilo jasno, da sta ekipi Kajuh Slovana v1. SNTL za ženske in ŠD SU v 1. SNTL za moške v vlogi favorita, kar sta potrdili na prvih finalnih tekmah v Puconcih. Kodeljevčanke so slavil s 5:0, Novomeščani pa s 5:1. Povratni tekmi bosta v soboto, 14. maja, v Ljubljani oziroma v Novem mestu, morebitni tretji teden dni pozneje.

Že z uvrstitvijo v finale so Pucončanke po besedah njihovega trenerja Mirka Ungerja presegle svoje cilje, zato so v tekmo proti Kajuh Slovanu, ki do zdaj v prvenstvu še ni izgubil tekme, vstopile popolnoma neobremenjeno. Na drugi strani je bilo psihološko breme nekoliko večje na strani gostij, za katere je bil to tretji zaporedni finale, prvič do zdaj pa so bile v vlogi favoritinj. Vendar so se s to vlogo zelo dobro spoprijele in brez večjih težav premagale domačo ekipo. Po dvakrat sta zmagali Lara Opeka, ki je bila boljša od Ane Kovačec in Žive Dogar ter Tjaša Novak, premagala je Emo Crnkovič in Blažko Harkai, eno zmago pa je v najbolj izenačenem dvoboju po zmagi nad Blažko Harkai prispevala tudi Enya Moltara.

»Danes so dekleta odigrale eno od svojih boljših tekem in pokazale, da znajo ostati zbrane tudi, ko so pod pritiskom. Verjamem, da bomo naslednjo soboto samo potrdile, da smo letos najboljše,« je bila z igro svojih varovank lahko zadovoljna Špela Polončič, ki je kot igralka s Kajuh Slovanom osvojila oba naslova državnih prvakinj kluba.

Kema Puconci – Kajuh Slovan 0:5

ŠD SU obstaja šele pet let, že drugič zaporedoma pa igra v finalu državnega prvenstva v prvi moški ligi. Lani je bil v dveh tekmah boljši Inter Diskont, ki ga je letos v polfinalu zaustavila Kema Puconci. Pucončani so v preteklosti že trikrat osvojili naslov državnih prvakov, zadnjič pred devetimi leti, vendar v glavnem z igralci, ki niso bili vzgojeni v klubu. Tudi zato Mirko Unger, trener puconske ekipe pravi, da mu letošnji finale več pomeni.

Toda, če je soditi po prvi finalni tekmi, bodo na svoj četrti naslov morali še malce počakati, kajti tudi Novomeščani so, podobno kot Ljubljančanke, upravičili vlogo favorita. Uroš Slatinšek je brez izgubljenega niza premagal tako Damjana Zelka kot Luko Norčiča, nekaj več dela pa je imel njegov brat Jure, ki je v prvi tekmi Norčiča premagal s 3:1, prav tako s 3:1 pa tudi najboljšega domačega igralca, Tomaža Pelcarja. Slednji je bil s 3:1 boljši od Jožka Omerzela, ki je v napetem dvoboju s 3:2 proti Zelku, potrdil novomeško zmago.

»Za nami je zelo napeta tekma, saj je Jure tesno premagal Norčča, Jožko pa je tesno izgubil s Pelcarjem, tako da smo po mojih dveh zmagah že nekoliko lažje zadihali. Še bližje končnemu uspehu smo bili po Juretovi zmagi nad Pelcarjem. V zadnji tekmi je Jožko prikazal zelo dobro igro in zmaga je bila naša. Zdaj imamo teden dni časa, da se pripravimo na domačo tekmo. Kema je dostojen nasprotnik, vendar bomo dali vse od sebe, da slavimo že prihodnjo soboto,« je po zmagi svoje ekipe dejal Uroš Slatinšek, trener in igralec ŠD SU.

Kema Puconci I – ŠD SU 1:5

Založani povedli proti drugi ekipi Puconcev

V kvalifikacijah za uvrstitev v 1. SNTL je zaloška Vesna, ki je po rednem delu osvojila deveto mesto, doma, s 5:3, premagala drugo ekipo Keme Puconcev, ki je bila v 2. SNTL druga. Vendar je bila pot do zaloške zmage vse prej kot lahka. S po dvema zmagama sta imela največ zaslug za končni uspeh Založanov, Filip Kolle in Bojan Pavič, enkrat je slavil tudi Taj Lavrič, v puconski ekipi je dvakrat zmagal Nino Šegula, enkrat pa Jure Smodiš. Povratna tekma bo že v sredo, 11. maja, morebitna tretja tri dni pozneje, obakrat v Puconcih.

Vesna – Kema Puconci II  5:3

Ptujčani zanesljivo do zmage

Ptuj je v prvi kvalifikacijski tekmi za uvrstitev v 2. SNTL doma premagal NTK B2 Bencl. Za Ptujčane, ki so bili v 2. SNTL deveti, sta po dvakrat zmagala Darko Drčić in Luka Krušič, enkrat pa Marcel Šegula. Druga tekma bo v sredo, 11. maja, v Kranju, kjer bo tudi morebitna tretja.

Ptuj – B2 Bendel  5:0

foto: Primož Gider

Delite prispevek
Natisni
Facebook
Twitter
LinkedIn
E-pošta
Logo NTZSNa vrh