V Puconcih minimalna zmaga državnih prvakov

V osmem krogu 1. SNTL za moške sta se pomerila lanska finalista končnice. Aktualni državni prvak, ŠD SU, je v gosteh s 4:3 premagal domačo Kemo-Murexin I. V gosteh je zmagala tudi druga novomeška ekipa, Krka, ki je bila s 4:0 boljša od Tempa. Dve tekmi sta se končali z izidom 4:1, in sicer je bil Maribor boljši od Mengša I, Inter Diskont pa od Kajuh Slovana. Že v četrtek je Savinja I doma premagala Vesno I s 4:0. V 1. SNTL za ženske je bil na sporedu šesti krog. Letrika je doma s 4:2 ugnala Cirkovce, Kema-Murexin je bila s 4:3 boljša od Logatca, Inter Diskont pa od Arrigonija. Kajuh Slovan je bil prost.

V Puconcih, kjer so v minulih dneh proslavili 25-obletnico delovanja kluba, je bila domača ekipa po zmagi Tomaža Pelcarja nad Juretom Slatinškom s 3:2 celo bližje zmagi od Novomeščanov, za katere sta do takrat do zmage prišle le brata Slatinšek. Uroš je bil s 3:1 boljši od Tomaža Pelcarja, Jure pa je po hudem boju s 3:2, zadnji niz se je končal z izidom 11:9, od Luke Norčiča. Nato so domačini zabeležili tri zmage, Damjan Zelko je s 3:2 ugnal Jožka Omerzela, v petem nizu je bilo 12:10, dvojica Pelcar in Zelko je s 3:1 premagala Uroša Slatinška in Omerzela, Pelca pa s 3:2 Jureta Slatinška. Na 3:3 v zmagah je v šestem dvoboju izenačil Uroš Slatinšek, tako da je o končnem zmagovalcu odločal sedmi dvoboj. V njem se je z odlično igro izkazal Omerzel, ki Norčiču ni oddal niti niza.

Za popoln dan novomeškega namiznega tenisa je poskrbela Krka, ki je v Velenju zanesljivo premagala domači Tempo. Po enkrat so zmagali Matej Mamut, Aljaž Šmaljcelj in Denis Pintar, nepremagljiva pa je bila tudi dvojica Šmaljcelj in Mamut. Tudi na preostalih dveh sobotnih tekmah vprašanje zmagovalca ni bilo vprašljivo. Mengšani so v Mariboru po zaslugi dvojice Klemen Jazbič in Andraža Avbelj sicer prišli do ene zmage, toda v posamičnih dvobojih so domačini z dvema zmagama Tomaža Roudija ter po eno Gregorja Komaca in Matevža Črepnjaka vknjižili obe točki. Tako kot tudi Ravenčani proti Ljubljančanom. Zanje je bil uspešen le Andraž Novak, medtem ko je v ravenski ekipi Mitja Horvat zmagal trikrat, dvakrat posamično in enkrat v dvojicah z Darkom Jamškom, ki je bil prav tako uspešen tudi v svojem edinem posamičnem dvoboju.

Že v četrtek so Savinjčani pričakovano premagali Vesno, ki je še edina brez zmage. V posamičnih dvobojih so do zmag prišli Brin Vovk Petrovski, Jaka Golavšek in Patrik Rosc, uspešna je bila tudi dvojica Golavšek in Vovk Petrovski.

Pomembna zmaga Letrike

Derbi šestega kroga v 1. SNTL za ženske je bil v Šempetru pri Novi Gorici, v boljši dnevni formi pa so bile domače igralke. Predvsem to velja za Saro Tokić, ki je dobila oba posamična dvoboja ter igro dvojic, kjer je igrala s Tino Mozetič. Slednja je dobila tudi zadnji dvoboj na tekmi, medtem ko sta bili za Cirkovce po enkrat uspešni, Ina Unger in Katja Kranjc. S to zmago je Letrika pridobila eno mesto in je zdaj tretja.

Na drugem mestu ostaja Inter Diskont, ki je doma premagal Arrigoni. Izolčanke so na Ravne na Koroškem prišle brez svoje najboljše igralke, Jane Ludvik, tako da je zanje edino zmago zabeležila Manca Paljk. V domači ekipi je oba svoja posamična dvoboja dobila Nuša Kadiš, ki je zmagala tudi v dvojicah s Polono Horvat. Horvatova je dobila tudi svoj posamični dvoboj.

Najbolj napeto je bilo v Puconcih, kjer je zmagovalke tekme odločal sedmi dvoboj. V njem je bila Ema Crnkovič boljša od Tereze Kavčič, pred tem pa je ugnala tudi Kajo Okorn. Z eno posamično zmago se je izkazala tudi Ana Kovačec, ki je bila z Blažko Harkai uspešna tudi v dvojicah. V gostujoči ekipi je bila spet nepremagana Nina Zupančič, enkrat pa je bila uspešna tudi Kaja Okorn.

 

 

Delite prispevek
Natisni
Facebook
Twitter
LinkedIn
E-pošta
Logo NTZSNa vrh