V osmini finala s Portugalci

Slovenska namiznoteniška reprezentanca je po uvrstitvi v osmino finala ekipnega svetovnega prvenstva dobila tudi že svojega nasprotnika. To bo Portugalska, s katero se bo pomerila v četrtek, ob 5. uri zjutraj, po srednjeevropskem času.

Portugalska je v Chengdu prišla v svoji najmočnejši zasedbi. Njen prvi igralec je Marcos Freitas (33. na svetovni lestvici), ob njem pa so v ekipi še Joao Geraldo (49.), Joao Monteiro (83.) in Diogo Chen (690.). V skupini 6, v kateri so bile le štiri ekipe, so osvojili prvo mesto po zmagi nad Slovaško s 3:1 in Brazilijo s 3:2, v zadnjem krogu pa je bil boljši od nje Danci, ki so slavili s 3:1, vendar je bila to tudi edina danska zmaga. Ob Portugalcih so se v osmino finala uvrstili še Brazilci, ki so v odločilni tekmi za napredovanje s 3:0 premagali Slovaško.

V primeru zmage bi Slovenija v četrtfinalu igrala z boljšim iz dvoboja med Japonsko in Brazilijo, drugi pari osmine finala pa so še: Kitajska – Indija, Belgija – Švedska, Južna Koreja – Japonska, Hongkong – Egipt, Hrvaška – Nemčija in Anglija – Francija.

Delite prispevek
Natisni
Facebook
Twitter
LinkedIn
E-pošta
Logo NTZSNa vrh