V Novi Gorici znani polfinalisti ekipnih bojev

Na svetovnem prvenstvu za mladince (U-19) in kadete (U-15) v Novi Gorici so danes popoldne na sporedu polfinalni obračuni. Pri kadetih se bodo za zlato kolajno borile le azijske države, v preostalih kategorijah pa se jim bosta v boju za najvišja mesta pridružili še reprezentanci Francije (kadetinje) in Romunije (mladinke in mladinci).

Avstrija, ki je v kadetski konkurenci v prvem krogu premagala slovensko izbrano vrsto, je nudila dober odpor Japonski, ki je na koncu zmagala s 3:1. To je bila tudi edina četrtfinalna tekma, ki se ni končala že po treh dvobojih, saj so Južna Koreja, Tajvan in Kitajska svoje nasprotnike premagali s 3:0. V polfinalu bo Južna Koreja igrala s Tajvanom, Japonska pa s Kitajsko.

Slovenske kadetinje so v prvem krogu morale priznati premoč Čehinjam, ki so v četrtfinalu ostale praznih rok v evropskem obračunu s Francozinjami, ki so zmagale s 3:1. Tretja evropska predstavnica v četrtfinalu, Nemčija, je bila nemočna proti Kitajska, azijska dvoboja pa sta pripadla Japonski, ki je bila boljša od Tajvana in Južni Koreji, ki je premagala Indijo. Polfinalna para bosta Japonska – Južna Koreja in Kitajska – Francija.

V prvem krogu je Brin Vovk Petrovski pošteno namučil Huga Deschampsa, saj je vodil že z 2:1 v nizih, peto postavljenega nosilca posamičnega turnirja pa je v četrtfinalu z zmago proti Chenu Yuanyju dosegel edino francosko zmago proti Kitajski, za katero je dvakrat zmagal prvo postavljeni nosilec, Lin Shidong. Boljši je bil tudi od Deschampsa. Evropsko čast so reševali Romuni, ki so s 3:2 premagali Tajvan in se bodo v polfinalu pomerili s Kitajci. V drugem polfinalu bosta igrali reprezentanci Južne Koreje, ki je bila s 3:0 boljša od Avstralije in Japonske, ki je s 3:1 premagala Nemčijo.

Romunke so evropsko čas reševala tudi pri mladinkah, saj so prav tako s 3:2 strle odpor Tajvana. V polfinalu bodo igrale z Japonkami, ki so s 3:0 premagale Južno Korejo. Drugi polfinalni par bo med Kitajsko, ki je Nemčijo premagala s 3:0 in Indijo, ki je bila s 3:2 boljša od Egipta, ki je v prvem krogu premagal slovenske mladinke. Obe zmagi za Egipčanke je dosegla Hana Goda.

Izidi četrtfinalnih ekipnih tekem

Kadeti: Južna Koreja – Poljska 3:0, Nemčija – Tajvan 0:3, Japonska – Avstrija 3:1, Brazilija – Kitajska 0:3.

Polfinale: Južna Koreja – Tajvan, Japonska – Kitajska.

Kadetinje: Japonska – Tajvan 3:0, Indija – Južna Koreja 1:3, Kitajska – Nemčija 3:0, Češka – Francija 1:3

Polfinale: Japonska – Južna Koreja, Kitajska – Francija.

Mladinci: Kitajska – Francija 3:1, Tajvan – Romunija 2:3, Južna Koreja – Avstralija 3:0, Nemčija – Japonska 1:3.

Polfinale: Kitajska – Romunija, Južna Koreja – Japonska.

Mladinke: Kitajska – Nemčija 3:0, Egipt – Indija 2:3, Romunija – Tajvan 3:2, Japonska – Južna Koreja 3:0.

Polfinale: Kitajska – Indija, Romunija – Japonska.

povezava do uradne strani:

https://worldtabletennis.com/eventInfo?eventId=2711

povezava do fotografij SP v Novi Gorici:

https://www.flickr.com/photos/ittfworld/albums/72177720312981919

Delite prispevek
Natisni
Facebook
Twitter
LinkedIn
E-pošta
Logo NTZSNa vrh