V Novem mestu boji za ekipne kadetske naslove

Zadnji vikend v maju bo v športni dvorani Livada v Novem mestu v organizaciji Športnega društva SU potekalo ekipno državno prvenstvo za kadetinje in kadete. Lanskoletna naslova z Mute bodo branile kadetinje Fužinar Inter Diskonta in kadeti Savinje I.

Za kadetinje in kadete bo ekipno državno prvenstvo v Novem mestu njihovo prvo letošnje, zato je še toliko težje napovedovati, kdo so glavni favoriti za najvišja mesta. Lani na Muti so se pri kadetinjah naslova veselile Ravenčanke, ki bodo letos igrale v popolnoma spremenjeni zasedbi, saj so Polona Horvat, Rosana Pajer in Nika Pandev leto dni prestare. Drugo mesto so lani osvojile kadetinje Krke, tretja je bila Savinja in četrta Kema. Vsekakor na visoko uvrstitev računajo tudi v Letriki, za katero igra Sara Tokić, najbolje uvrščena kadetinja na slovenski kakovostni lestvici, Kajuh Slovanu z Enyo Moltaro, ki je takoj za Tokićevo. Obe ekipi sta bili tudi prvi nosilki žreba.

Tudi pri kadetih je v letošnji sezoni prišlo do velikih sprememb v ekipah. Tako bo Savinja I, ki bo branila lanskoletni naslov, igrala brez Matica Čoparja in Domna Hohnjeca, nekaj podobnega pa velja tudi za drugouvrščeno Muto, medtem ko bo domačil ŠD SU igral bolj ali manj v isti zasedbi kot lani, se pravi z Andražem Zupančičem, Markom Gazvodo in Majem Murnom. Lani je bil četrti Logatec, ki ima v svojih vrstah najbolje uvrščenega kadeta na slovenski kakovostni lestvici, Miho Podobnika. Nosilci so Logatec, ŠD SU, Savinja I in Vesna. Omeniti še velja, da bo Savinja ob svoji prvi ekipi igrala še s svojo drugo, tretjo in četrto.

V nedeljski zaključni finalni del državnega prvenstva se bosta pri kadetih uvrstili najboljši ekipi iz vsake izmed štirih predtekmovalnih skupin, pri kadetinjah pa prve štiri ekipe. Zaključni finalni del prvenstva se bo igral v dveh enakovrednih finalnih skupinah s po štirimi ekipami, nato pa se bosta prvo in drugo uvrščeni ekipi iz obeh finalnih skupin uvrstili v zaključno finalno skupino za uvrstitev od 1. do 4. mesta, tretje in četrto uvrščeni pa v zaključno finalno skupino za uvrstitev od 5. do 8. mesta. V zaključno finalno skupino se prenese rezultat relevantnega dvoboja iz finalne skupine.

Skupine ekipnega državnega prvenstva

Kadetinje

Skupina A: Letrika, NTK B2, Arrigoni, Mengeš, Kema.

Skupina B: Kajuh Slovan, Fužinar Inter Diskont, Krka, ŠD SU, Vesna.

Kadeti:

Skupina A: Logatec, Savinja II, Cirkovce II, Kajuh Slovan, Sobota, NTK B2 I.

Skupina B: ŠD SU, NTK B2 II, Gorica, Rakek, Mengeš I, Savinja IV.

Skupina C: Savinja I, Krka II, Cirkovce I, Arrigoni, Letrika.

Skupina D: Vesna, Savinja II, Mengeš II, Fužinar Inter Diskont, Krka I.

Delite prispevek
Natisni
Facebook
Twitter
LinkedIn
E-pošta
Logo NTZSNa vrh