V Murski Soboti v spomin na Mirka Ungerja st.

Namiznoteniški klub Sobota je v soboto in nedeljo v telovadnici osnovne šole III pripravil že šesti memorialni turnir Mirka Ungerja starejšega, ki je hkrati tudi 51. odprto prvenstvo Murske Sobote za mladino. V soboto so se med seboj pomerili v članski in veteranski kategoriji, v nedeljo pa so svoje znanje pokazali še najmlajši.

V nedeljo je nastopilo 75 mladih igralk in igralcev iz osmih slovenskih klubov, ki so igrali na štirinajstih mizah. V sedmih urah, kolikor časa je potekalo tekmovanje, so odigrali kar 199 tekem, eden od namenov organizatorjev pa je bil, da bi mladi namiznoteniški upi odigrali čim več tekem. Zanimivo je, da so se preizkusili tudi v vlogi sodnikov. Tekmovanje je potekalo v treh kategorijah.

V kategoriji mlajših kadetinj se je prvega mesta veselila Leyla Turk (Arrigoni, ki je s 3:0 premagala Nino Mačič (Fužinar Inter Diskont), tretje mesto pa sta osvojili Erina Ukovič (Arrigoni) in Vita Kocjančič (Arrigoni). V tolažilni skupini je bila najboljša Neža Horvat (Fužinar Inter Diskont), druga je bila Mihaela Stoilkovska (Mengeš). Kajuh Slovan se je po zaslugi Bora Brodnjaka veselil prvega mesta pri mlajših kadetih. Brodnjak je bil v finalu s 3:1 boljši od Reneja Hedla (Savinja), medtem ko sta si tretje mesto delila Filip Mušič (Kajuh Slovan) in Blaž Pandev (Fužinar Inter Diskont). V tolažilni skupini je prvo mesto osvojil Luka Čačič Blažek, ki je bil s 3:0 boljši od Žana Vidmarja (Krka).

Ker je bilo prijavljenih le šest kadetinj, je vsaka igrala z vsako, brez poraza pa se je prvega mesta veselila Emo Crnkovič iz Keme Puconcev pred klubskima soigralkama Živo Dogar in Ano Gergek. Pri kadetih je prevladoval Luka Jokić (Mengeš), ki ni oddal niti niza, v finalu pa je premagal Benjamina Bečirevića (Krka). Na tretjem mestu sta tekmovanje končala Miha Fatur (Savinja) in Luka Šantavec (Sobota). V tolažilni skupini je prvo mesto osvojil Žiga Vidmar (Krka), ki je v finalni tekmi premagal Teja Zupanca (Savinja).

Najboljša mladinka je bila Lara Belaj (Savinja), ki je slavila pred Niko Pandev (Fužinar Inter Diskont), Ano Blatnik in Laro Šenica (obe Krka). V klubskem finalnem obračunu je med mladinci do prvega mesta z zmago s 3:1 prišel David Grad, uspeh Mengša pa je s tretjim mestom dopolnil še Andraž Maček. Do tretjega mesta je prišel še Domen Hohnjec (Savinja). Tudi finalna tekma v tolažilni skupini je minila v znamenju klubskega obračuna igralcev Mengša, v njem pa je Andrej Jerina premagal Jana Šobarja.

Mekicar najboljši v absolutni konkurenci

V absolutni veteranski kategoriji si je prvo mesto priigral Ljubljančan Smiljan Mekicar, ki je bil v finalu s 3:1 boljši od Luke Šantavca (Krog), s tretjim mestom pa sta se morala zadovoljiti Uroš Cerar in Jože Žekš (Rakičan). V tolažilni skupini je prvo mesto osvojil Božo Mlinarič (Velika Nedelja), ki je v finalu premagal domačina Vojka Gumilarja.

Tudi v kategoriji od 50 do 59 let se je prvega mesta veselil Mekicar, ki je v izenačenem dvoboju s 3:2 ugnal Draga Torkarja (Vrhnika). Tretje mesto sta si delila Domžalčan Bojan Maselj in Robert Gerenčer iz Lendave. V tolažilni skupini je bil najboljši Miran Štefanec (Mala Nedelja), ki je v finalu premagal Zlatka Veselinoviča (Muska Sobota).

V združeni kategoriji do 29 let in od 30 do 49 let je do prvega mesta po zmagi v finalni tekmi s 3:0 proti Luki Šantavcu (Krog) prišel Uroš Cerar (Ljubljana), na tretjem mestu pa sta tekmovanje končala Igor Reberc (Mala Nedelja) in Luka Žagar (Murska Sobota). V tolažilni skupini je v finalu Timi Gider (Sodišnici) ugnal Petro Smoleja (Kranj). Do 29 let je bil tako najboljši Luka Šantavec pred Luko Žagarjem in Timijem Giderjem, v kategoriji od 30 do 49 let pa je prvo mesto pripadlo Urošu Cerarju, drugi je bil Igor Reberc in tretji Gorazd Majič (Radenci).

Skupaj je nastopilo 30 veteranov, od tega dve veteranki, ki sta igrali tudi v moški konkurenci. V njunem medsebojnem dvoboju pa je Postojnčanka Jasna Šebjanič Pupis s 3:1 premagala Petro Smolej.

 

Delite prispevek
Natisni
Facebook
Twitter
LinkedIn
E-pošta
Logo NTZSNa vrh