V mešanih dvojicah do niza

Za slovenske predstavnike na svetovnem prvenstvu za mladince U19) in kadete (U15) v novi Gorici se je tekmovanje v mešanih dvojicah končal v prvem krogu. Vsi štirje slovenski pari so morali priznati premoč svojih nasprotnikov, edina, ki sta osvojila niz, pa sta bila Enya Moltara in Brin Vovk Petrovski.

Že v tako vrhunski konkurenci, kot je na svetovnem prvenstvu za mlajše kategorije, slovenskim igralkam in igralcem v mešanih dvojicah za nameček še žreb ni bil najbolj naklonjen. Vsi po vrsti so dobili težke nasprotnike, ki se bodo v nadaljevanju resno spogledovali s kolajnami.

Kot prva sta ob 9.30 za mizo stopila aktualna slovenska državna prvaka, Vita Kocjančič in Bor Brodnjak, ki sta se proti Nemcu Mateju Haspelu in Mak Ming Shum iz Hongkonga dobro borila, vendar sta na koncu vseeno morala priznati njuno premoč z 0:3 (-7, -8, -5). Uro pozneje sta proti Hsu Hseing-Chia in Peng Yu-Han iz Tajvana igrala Luka Jokić in Lana Slatinšek. V prvih dveh nizih sta bila Tajvanca ves čas boljša, v tretjem pa sta Jokić in Slatinškova prikazala odlično igro, žal pa v končnici sreča ni bila na njuni strani. Tajvanca sta zmagala s 3:0 (6, 1, 12).

V mladinski konkurenci sta državna prvaka, Miha Podobnik in Sara Tokić igrala dvojici Junsung Oh in Daeun Lee iz Južne Koreje in izgubila z 0:3 (-6, -3, -8). Po zmagi v drugem nizu se je pojavilo upanje, da bi Enya Moltara in Brin Vovk Petrovski pripravila veliko presenečenje in presenetila dvojico Alan Kurmangalijev iz Kazahstana in Hano Goda iz Egipta, toda v tretjem in četrtem nizu sta Kurmangalijev in Goda postavila zadeve na svoje mesto in zmagala s 3:1 (4, -9, 8, 6). Zanimivo je, da se bo Vovk Petrovski s Kurmangalijevim pomeril tudi v posamičnih bojih.

povezava do vseh rezultatov na SP v Novi Gorici:

https://worldtabletennis.com/eventInfo?selectedTab=Draws&eventId=2711

povezava do fotografij na SP v Novi Gorici

https://www.flickr.com/photos/ittfworld/

 

 

 

Delite prispevek
Natisni
Facebook
Twitter
LinkedIn
E-pošta
Logo NTZSNa vrh