V Lučah najboljša Neja Gazvoda in Aleks Koren

Na drugem letošnjem odprtem turnirju za mlajše kadetinje in kadete, rojene leta 2009 in mlajše, sta v še eni zgledni organizaciji NTK Savinja v Lučah zmagala Neja Gazvoda (ŠD SU) in Aleks Koren (Cirkovce). Drugo mesto sta osvojila Neža Horvat (Inter Diskont) in Aleks Koželj (Savinja), tretje mesto pa so si delili Sara Erhatič (Cirkovce) in Neža Gazvoda (ŠD SU) ter Aleksander Miščević (Letrika) in Urban Janc (Ljubno).

Konec januarja je bila pri mlajših kadetinjah na Rakeku najboljša Sara Erhatič, ki je v finalu premagala Nežo Horvat. V Lučah sta se finalistki turnirja na Rakeku pomerili že v polfinalu, v izenačenem dvoboju pa je bila tokrat boljša Neža Horvat, ki je zmagala s 3:2 (-4, 16, -8, 8,10). Nič manj napet ni bil sestrski obračun dvojčic Gazvoda, ki je s 3:1 (9, 7,-9, 9) pripadel Neji. Neža Gazvoda se je tako morala zadovoljiti s tretjim mestom, tako kot tudi Sara Erhatič, v finalu pa je Neja Gazvoda v še enem napetem dvoboju s 3:2 (7, -9, -6, 6, 8) ugnala Nežo Horvat.

Med 23 prijavljenimi igralkami je v tolažilni skupini prvo mesto osvojila Klara Pavič Rahotin (Vesna), ki je bila s 3:0 (8, 4, 8) boljša od Mete Ivančič (Arrigoni). Tretje mesto sta si delili Vita Ekart (Maribor ZM) in Lara Žnidaršič (Logatec).

Tudi pri mlajših kadetih je zmagovalec turnirja na Rakeku na koncu osvojil tretje mesto. Med 76 prijavljenimi igralci je bil za Aleksandra Miščevića v polfinalu usoden domačin Aleks Koželj, ki je zmagal s 3:2 (5, -4, 3, -5, 5). V polfinalu je obtičal tudi drugi finalist Rakeka, Urban Janc, ki ga je s 3:0 85, 3, 6) premagal Aleks Koren. Svojo odlično dnevno formo je Aleks Koren potrdil tudi v finalnem obračunu, v katerem je Aleksa Koželja premagal s 3:1 (3, 5, -9, 10). To je bil za Korena tudi edini izgubljeni niz na turnirju.

V tolažilni skupini je bil v napetem finalnem dvoboju Filip Margon (Arrigoni) s 3:2 (11, 7, -3, -9, 7) boljši od Aneja Guština (Tempo). Na tretjem mestu sta tekmovanje končala Žiga Abraham (Inter Diskont) in Tine Tement (Maribor ZM).

Izidi 2. odprtega turnirja RS za mlajše kadetinje in kadete

 

 

Delite prispevek
Natisni
Facebook
Twitter
LinkedIn
E-pošta
Logo NTZSNa vrh