V Linzu trikrat do osmine finala

Od četrtke do danes je v Linzu potekal prvi letošnji WTT Youth Contenderm, tudi s slovensko udeležbo. V posamični konkurenci sta se Sara Tokić in Brin Vovk Petrovski v mladinski kategoriji U-19 prebila do osmine finala, v osmini finala pa je Tokićeva v mešanih dvojicah igrala tudi z Miho Podobnikom.

V mladinski kategoriji U-19 sta se od treh slovenskih predstavnic do glavnega turnirja prebili Tokićeva in Polona Horvat, medtem ko je Lana Slatinšek obstala v kvalifikacijski skupini. Tako kot tudi v kategoriji U-17. Ker je bila v svoji skupini prva, je bila v glavnem turnirju Tokićeva v prvem krogu prosta, v drugem je s 3:2 premagala Nemko Melanie Merk, nato pa v osmini finala izgubila proti Portugalki Matilde Pinto z 2:3, ko je že dobila prva dva niza. Pinto je v nadaljevanju turnirja prišla do finala, kjer jo je s 3:1 premagala Japonka Hana Yoshimoto. V prvem krogu se je od nadaljnjega tekmovanja poslovila Polona Horvat, ki je proti Čehinji Heleni Sommerovi izgubila z 0:3.

Edini slovenski predstavnik pri mladinci do 19 let je bil Brin Vovk Petrovski, ki je bil najprej uspešen v kvalifikacijski skupini, v prvem krogu je brez izgubljenega niza premagal Belgijca Xavierja Watsa s 3:0, v drugem pa prav tako s 3:0 še Angleža Connorja Greena. S 3:0 ga je v osmini finala zaustavil Čeh Vit Kadlec.

Do osmine finala sta se v mešanih dvojicah prebila tudi Miha Podobnik in Sara Tokić, ki sta bila v prvem krogu prosta, v drugem sta s 3:1 premagala Hrvata Luko Lozušića in Victorio Puštaj, v osmini finala pa z 1:3 izgubila proti nemški dvojici Andre Bertelsmeier in Mia Griesel. Prav tako v drugem krogu sta izpadla Brin Vovk Petrovski in Polona Horvat, ki sta bila v prvem krogu boljša od Marca Iordana iz Romunije in Italijanke Sofie Minurri, nato pa sta ju zaustavila Angleža Sophie Earley in Connor Green.

Manj uspeha sta imela v kategoriji do 17 let Aleks Koželj in Lana Slatinšek, ki sta obstala v kvalifikacijski skupini, prav tako se Koželj do glavnega turnirja ni prebil v kategoriji do 15 let. Zato pa sta z Japonsko Sakurako Kagawo v prvem krogu v mešanih dvojicah premagala Španca Alexandra Malova in Renato Shypsha s 3:0, v drugem pa sta izgubila proti Hrvatici Eleni Vukovac in Japoncu Sakuraku Kagawi.

 

Delite prispevek
Natisni
Facebook
Twitter
LinkedIn
E-pošta
Logo NTZSNa vrh