V Laškem vsi slovenski olimpijci in tudi Kitajci

V Laškem vsi slovenski olimpijci in tudi Kitajci

Naslednja dva tedna, med 1. in 14. novembrom, bo Slovenija, v organizaciji NTK Krka, v Laškem gostila dva turnirja namiznoteniške serije WTT Contender Slovenia Hub preseneted by I feel Slovenia. Po daljšem času bo na domačih tleh po daljšem času spet nastopil Bojan Tokić, igrala pa bosta še dva slovenska olimpijca, Deni Kožul in Peter Hribar, prvi turnir, od 1. do 7. novembra pa bo zaradi klubskih obveznosti moral izpustiti Darko Jorgić. Neposredno na glavni turnir sta že uvrščeni tudi Katarina Stražar in Ana Tofant.

Med prijavljenimi za oba turnirja pa je tudi vrsta drugih vrhunskih igralk in igralcev. Med njimi tudi iz Kitajske. Že podatek, da bo na drugem turnirju, ki bo od 8. do 14. novembra, Jorgić, ki je trenutno 23. igralec svetovne lestvice, šele sedmi nosilec, pa dovolj zgovorno govori o tem, za kako kakovosten turnir bo šlo. Prvo ime obeh turnirjev bo Gaoyuan Lin, sedmi igralec sveta, na drugem se mu bo iz prve deseterice pridružil še Šved Mattias Falck (9.), bolje uvrščeni na svetovni lestvici ITTF od Jorgića pa so še Kitajca Jingkun Liang (11.) in Chuqin Wang (17.), Nigerijec Quadri Aruni (16.) in Francoz Simon Gauzy (19.).

Turnir WTT Contender Laško 2021 se bo začel s kvalifikacijami, 1. novembra, tekmovanje v glavnem žrebu bo od 4. do 7. novembra, kamor so že uvrščeni Bojan Tokić, Deni Kožul, ki bo zaigral prvič po poškodbi, zaradi katere je moral izpustiti tudi ekipno evropsko prvenstvo v Romuniji in Peter Hribar. V kvalifikacijah se bodo v glavni žreb skušali prebiti Tilen Cvetko in trije najboljši slovenski mladinci, Aljaž Godec, Žiga Žigon in Mitja Omerzel.

»Niti sam se natančno ne spomnim, kdaj sem zadnjič igral v Sloveniji. Mislim, da je bilo to leta 2018, zato se igranja v Laškem toliko bolj veselim. V francoskem državnem prvenstvu sem dobil oba svoja posamična dvoboja, obakrat pa je zmagala tudi moja ekipa Jura Morez. Mislim, da to za enega štiridesetletnika ni slabo. Je pa tako, da se pri meni nikoli ne vem, kdaj bo to zadnji turnir, čeprav me zmage na olimpijskih igrah držijo pokonci. Vesel sem, da bom igral v Laškem, zahvaljujem pa se tudi belgijski zvezi, ki mi je šla na roke in mi dovolila igrati,« je pred začetkom turnirja dejal izkušeni Bojan Tokić, ki bo v Laškem v dvojni vlogi, saj bo v kvalifikacijah vodil belgijske reprezentante, brata Robina in Laurensa Devosa ter Olava Kosolskyja.

Turnir WTT Contender Novo mesto 2021 pa se bo s kvalifikacijami začel 8. novembra, tekme v glavnem žrebu pa bodo od 11. do 14. novembra. Od slovenskih predstavnikov sta v glavni žreb že uvrščena Darko Jorgić in Bojan Tokić, vsi drugi, Deni Kožul, Peter Hribar, Tilen Cvetko, Aljaž Godec, Žiga Žigon, Mitja Omerzel in Miha Podobnik pa bodo igrali v kvalifikacijah.

Ana Tofant in Katarina Stražar že v glavnem žrebu

Tudi v ženski konkurenci je prijavljenih nekaj vrhunskih namiznoteniških igralk. Sicer nekaj manj kot v moški, toda še vedno dovolj, da bomo prisostvovali vrhunskemu namiznemu tenisu. Bolj kakovostna bo zasedba na drugem turnirju, obakrat pa bo prva nosilka Kitajka Yidi Wang, enajsta igralka svetovne lestvice ITTF. Na prvem turnirju bo druga nosilka Adriana Diaz (18. igralka na lestvici ITTF) iz Portorika in tretja Romunka Bernadette Szocs (25.), na drugem pa bo druga nosilka Avstrijka Sofia Polcanova (16.) in tretja Nizozemka Britt Eerland (28.). Med 23 najboljših, ki jim ne bo treba igrati kvalifikacij, sta tudi Ana Tofant in Katarina Stražar.

»Žal se letos nisem mogla udeležiti članskega državnega prvenstva zaradi klubskih obveznosti v Franciji, kjer sem morala odigrati ligaško tekmo proti klubu, ki nam je neposreden konkurent za prehod v višjo ligo. Turnir v Laškem bo poseben izziv, nastop na domačem terenu in neposredna uvrstitev v glavni žreb sta seveda privilegija, ki bi ju rada nadgradila še s kakšno zmago. Forma je trenutno v redu, na preteklih turnirjih vsaj po mojem mnenju nisem prikazala slabe igre,« je pred prihodom v Laško dobro razpoložena Ana Tofant, ki je minulo soboto v z ekipo Leers OSTT slavila v derbiju francoske lige N3. »Cilj je, da že januarja prihodnje leto napredujemo v ligo N2, nato pa v septembru zaigramo v N1 ligi.«

Ob Tofantovi in Stražarjevi, ki sta, kot rečeno že uvrščeni v glavni žreb, bodo v Laškem v kvalifikacijah igrale še Lara Opeka, Tjaša Novak, Lea Paulin, Sara Tokić, Ivana Zera, Enya Moltara, Nuša Kadiš in Polona Horvat.

Slovenski nastopi v Laškem

WTT Contender Laško 2021:

Člani:

Glavni žreb: Bojan Tokič, Deni Kožul in Peter Hribar.

Kvalifikacije: Tilen Cvetko, Aljaž Godec, Žiga Žigon in Mitja Omerzel.

Članice:

Glavni žreb: Ana Tofant in Katarina Stražar.

Kvalifikacije: Lara Opeka, Tjaša Novak, Lea Paulin, Sara Tokić, Ivana Zera, Enya Moltara, Nuša Kadiš in Polona Horvat;

Član dvojice:

Na čakalni listi: Peter Hribar – Tilen Cvetko in Aljaž Godec – Žiga Žigon (za oba para je zaprošen Wild Card za glavni žreb);

Članice dvojice:

Kvalifikacije: Katarina Stražar – Lea Paulin, Lara Opeka – Tjaša Novak (za oba para je zaprošen Wild Card za glavni žreb), Ana Tofant – Ivana Zera, Sara Tokić – Enya Moltara in Nuša Kadiš – Polona Horvat;

Mešane dvojice:

Glavni žreb: Deni Kožul – Katarina Stražar in Peter Hribar – Ana Tofant;

Na čakalni listi: Tilen Cvetko – Lea Paulin;

WTT Contender Novo mesto 2021:

Člani:

Glavni žreb: Darko Jorgić in Bojan Tokič.

Kvalifikacije: Deni Kožul, Peter Hribar, Tilen Cvetko, Aljaž Godec, Žiga Žigon, Mitja Omerzel in Miha Podobnik.

Članice:

Glavni žreb: Ana Tofant in Katarina Stražar,

Kvalifikacije: Tjaša Novak, Lea Paulin, Sara Tokić, Ivana Zera, Enya Moltara, Nuša Kadiš in Polona Horvat.

Člani dvojice:

Kvalifikacije: Darko Jorgić – Deni Kožul in Peter Hribar – Tilen Cvetko (za oba para je zaprošen Wild Card za glavni žreb).

Na čakalni listi: Aljaž Godec – Žiga Žigon.

Članice dvojice:

Kvalifikacije: Katarina Stražar – Lea Paulin (za par je zaprošen Wild Card za glavni žreb) in Ana Tofant – Ivana Zera;

Na čakalni listi: Sara Tokić – Enya Moltara (za par je zaprošen Wild Card za glavni žreb) in Nuša Kadiš – Polona Horvat;

Mešane dvojice:

Na čakalni listi: Deni Kožul – Katarina Stražar, Peter Hribar – Ana Tofant (za oba para je zaprošen Wild Card za glavni žreb) in Tilen Cvetko – Lea Paulin;

Vodji slovenskih reprezentanc: selektorica za člane Andreja Ojsteršek Urh in selektorica za članice Vesna Ojsteršek.

 

Delite prispevek
Natisni
Facebook
Twitter
LinkedIn
E-pošta
Logo NTZSNa vrh