V Lagosu na glavnem turnirju samo Jorgić

Drugi dan turnirja serije WTT Contender v Lagosu sta se od nadaljnjega tekmovanja poslovila oba slovenska predstavnika, ki sta nastopila v kvalifikacijah. Za Denija Kožula je bil usoden Peng Wang-Weijem iz Tajvana, ki je zmagal s 3:2 (8, 9, -3, -6, 7), Petra Hribarja pa je s 3:1 premagal Park Ganghyeon iz Južne Koreje s 3:1 (5, -2, 5, 10). Na glavnem turnirju bo tako nastopil le Darko Jorgić, ki je drugo postavljeni nosilec.

V prvem krogu je bil Kožul prost, v drugem pa se je pomeril s 26-letnim Pengom, 183. igralcem svetovne serije, ki je dvoboj bolje začel in dobil uvodna niza. Toda v tretjem in četrtem je aktualni slovenski državni prvak prikazal veliko boljšo igro in izenačil izid v nizih na 2:2. V odločilnem petem nizu je Kožul še izenačil na 7:7, nato pa je Peng dosegel štiri zaporedne točke za končno zmago.

Praznih rok je ostal tudi Hribar, ki je bil v prvem krogu kvalifikacij s 3:2 (11, -3, -11, 9, 8) boljši od Nigerijca Joshua Oladirana. Njegov nasprotnik v drugem krogu je bil 26-letni Park, 160. igralec ITTF lestvice, ki je zanesljivo dobil uvodni niz, toda v drugem mu je Hribar prepustil le dve točki. Žal pa nadaljevanje za slovenskega igralca ni bilo več tako uspešno. V tretjem nizu je bil izid zadnjič izenačen pri 3:3, v izenačenem petem nizu pa je Park prvi prišel do zaključne žogice. Prvo je Hribar še ubranil, ne pa tudi druge.

V Lagosu je prvi nosilec Jang Woojin, 12. igralec svetovne lestvice, Jorgić je kot rečeno drugi nosilec, tretji nosilec je Nemec Dimitrij Ovtcharov, četrti pa njegov rojak Patrick Franziska.

 

 

 

Delite prispevek
Natisni
Facebook
Twitter
LinkedIn
E-pošta
Logo NTZSNa vrh