V Kölnu, na tekmi z Madžarsko, tudi Darko Jorgić

Med številnimi slovenskimi navijači na evropskem prvenstvu v košarki je bil na sobotni tekmi z Madžarsko v dvorani Lanxess tudi najboljši slovenski namiznoteniški igralec, Darko Jorgić. Štiriindvajsetletni Hrastničan, ki je nedolgo tega v Münchnu na evropskem prvenstvu osvojil srebrno kolajno, si je tekmo z Madžari ogledal v družbi s Švedom Kristianom Karlssonom.

Sodeč po majici, Karlsson, ki se je v polfinalnem dvoboju evropskega prvenstva proti Jorgiću nesrečno poškodoval, navija za Litvo, toda kdo ve, morda pa si bo, če bo z dobitnikom srebrne kolajne na evropskem prvenstvu obiskal še kakšno tekmo slovenskih košarkarjev, do konca prvenstva še premislil.

Dodajmo le še to, da se je v Nemčiji že začelo državno prvenstvo v namiznem tenisu. V prvem krogu Jorgić ni igral, njegov Saarbrücken pa je v gosteh izgubil proti Grenzau z 1:3, v drugem pa je bil s 3:1 doma boljši od Ulma, ki ni bil v najboljši zasedbi, saj sta manjkala Dmitri Ovtcharov in Truls Moregardh. Jorgić je s 3:0 (7, 3, 7) premagal Rusa Leva Katsmana. S porazom in zmago je prvenstvo začel tudi Deni Kožul, ki tudi letos igra za Grünwettersbach. Tudi Kožul v prvem krogu ni igral za svojo ekipo proti Ulmu, ki je doma slavil s 3:1, zato pa je za Grünwettersbach igral v drugem krogu, ko je s 3:2 premagal neugodni Grenzau. Kožul je sicer ostal brez zmage, s 3:0 (7, 9, 12) ga je premagal Yi-Hsin Feng.

 

Delite prispevek
Natisni
Facebook
Twitter
LinkedIn
E-pošta
Logo NTZSNa vrh